MINI-REVIEW: You-Jeong Jeong – Een goede zoon

Waar gaat ‘Een goede zoon’ over?

Yu-Jin ontwaakt na een onrustige nacht en ontdekt dat zijn kleding onder het bloed zit. Onder aan de trap vindt hij vervolgens het levenloze lichaam van zijn moeder. Yu-Jin heeft geen herinneringen aan de nacht, maar beseft dat al het bewijsmateriaal naar hem wijst. Hij besluit daarom het lichaam van zijn moeder te verstoppen en zelf de moordenaar op te sporen. Ondertussen moet hij zijn nieuwsgierige tante, zijn stiefbroer en de politie op een dwaalspoor zetten. Dan blijkt dezelfde nacht nóg een vrouw te zijn vermoord…

Wat een bijzondere thriller. Ik wist in het begin niet helemaal wat ik ervan kon verwachten. Het begon heel traag en je komt er langzaam achter hoe Yu-Jin zijn moeder levenloos op de grond ziet liggen. Dit wordt heel uitgebreid beschreven, waardoor de spanning een beetje weg is. Maar hoe meer je te weten komt, hoe nieuwsgieriger je als lezer wordt.

Vaak heb je nog wel een klein beetje sympathie voor de seriemoordenaar. Hij/zij heeft een slechte jeugd gehad of hij/zij is alleen bereid slechte mensen te vermoorden. Bij dit boek was dit totaal niet aan de orde. Je voelt dat de moordenaar een stoornis heeft en dat hij absoluut de gevangenis in moet. Eigenlijk haat je hem een beetje. En dat voelt gek en heel intens om toch door te moeten lezen.

Het is sowieso een intens boek doordat je vooral de gedachten van de moordenaar te lezen krijgt. Wat klopt er wel en wat klopt er totaal niet? Je hebt geen idee en dat brengt soms wat verwarring met zich mee (wat het uiteindelijk ook weer heel sterk maakt).

Het einde is huiveringwekkend. Ik zal niet teveel verklappen, maar ik zag dit in ieder geval niet aankomen.

Conclusie

Een bijzondere thriller. Het is niet enorm spannend, het begint zelfs een beetje traag. Maar uiteindelijk is het een heel intens boek, doordat de hoofdpersoon niet helemaal in orde is. Niet de beste thriller die ik ooit gelezen heb, wel vermakelijk om te lezen op vakantie!

Boekentip van Readabook.nl


You-Jeong Jeong – De goede zoon | Uitgeverij: Cargo
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *