MINI-REVIEW: Michael Berg – Ik zie je

Waar gaat ‘Ik zie je’ over?

Internationale bestsellerauteur Carol Brodie heeft al vijf jaar geen boek geschreven. In de hoop inspiratie te vinden ontvlucht ze haar huis in Londen en vliegt ze naar Zuid-Frankrijk waar ze een gite huurt. In plaats van te schrijven raakt Carol geïntrigeerd door haar overbuurvrouw die naakt baantjes trekt in haar zwembad. Met een telescoop begint Carol de vrouw te bespieden. Op een avond heeft de vrouw bezoek van een man en ziet Carol hoe de twee ruzie krijgen en dat de vrouw de man neerslaat. Dood? In plaats van de politie te bellen, besluit Carol zelf uit te zoeken wat er gebeurd is…

Wat een origineel verhaal over een schrijfster die geen inspiratie heeft om nieuwe boeken te schrijven. Als ze vlucht naar Frankrijk om haar writer’s block te overwinnen, is ze ineens getuigen van een moord. Dit klinkt toch als een heerlijk boek? Of het een moord is of een ongeluk weet je trouwens niet. Dat is één van de redenen waarom je zo graag verder wilt lezen.

Daarnaast schrijft Michael Berg heel beeldend. Je ziet het Franse dorpje en de Mont Ventoux zo voor je. Hij weet de sfeer erg goed en realistisch neer te zetten, waardoor je het gevoel hebt dat je als lezer op vakantie bent in het huurhuis van de hoofdpersoon.

In het begin was de spanning ver te zoeken. Haar drankprobleem en writer’s block kwamen wel erg vaak ter sprake. Daardoor legde ik het boek net iets te vaak weg en duurde het te lang voordat ik er echt lekker in zat.

Aan het zwembad op Kaapverdië las ik dit boek eindelijk na een maand uit en was de spanning ineens helemaal terug. Misschien waren sommige verhaallijnen een beetje vergezocht, maar dat vond ik voor een vakantieboek geen enkel probleem. Vooral het einde zat namelijk erg goed in elkaar.

Conclusie

Wat mij betreft moet je even de tijd nemen om dit boek leuk te vinden. De spanning is in het begin nog niet echt aanwezig. Lees hem dus lekker op vakantie, pak er een cocktail bij en geniet van deze thriller!

Boekentip van Readabook.nl


Michael Berg – Ik zie je | Uitgeverij: The House of Books
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *