MINI-REVIEW: Charles den Tex – Verloren vrouw

Waar gaat het boek ‘Verloren vrouw’ over?

De jonge Djenna wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen door oplichter Luc. Ze lijdt aan geheugenverlies en aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn. Als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn? Van willoze prooi verandert Djenna in een meedogenloze jager, bijgestaan door Luc. Zij weet niet wie ze is, hij moet zijn ware identiteit geheimhouden.

Ik denk dat de meeste thrillerfans weleens een boek van Charles den Tex hebben gelezen. En dat is natuurlijk helemaal terecht. Charles den Tex is een fantastische schrijver! Het is dus ook niet zo gek dat zijn nieuwe thriller ‘Verloren vrouw’ al snel in mijn boekenkast stond.

Het boek is vanaf het begin spannend: een vrouw die in een steeg wordt achterlaten en vervolgens door een andere man wordt meegenomen. Je hebt daarna zoveel vragen: wie is die man en wat is hij van plan? Het verhaal verloopt vervolgens totaal anders dan je zou verwachten. En dat leest heerlijk weg.

Wel vond ik dat er erg veel (hoofd)personen genoemd werden, waardoor ik soms niet meer wist wie nou wie was. Daardoor vond ik het moeilijk om gelijk vanaf het begin goed in het verhaal te zitten en heb ik het boek net iets te vaak weggelegd.

Dat neemt niet weg dat de spanning in het hele boek voelbaar was. Je weet als lezer namelijk heel lang niet wat er precies met Djenna gebeurd is en waarom de andere (hoofd)personen betrokken worden bij het verhaal.

Daarnaast houd ik van de korte zinnen van Charles den Tex en vooral van de snel wisselende hoofdstukken. Maar ook dat Charles den Tex altijd gebruikmaakt van actuele thema’s en de nieuwe technologische ontwikkelingen.

Conclusie

Wat mij betreft een enorm spannend boek, waar je even voor moet gaan zitten. Leg het boek niet te snel weg als je in het begin even de draad kwijt bent door de verschillende personen. Als je er eenmaal inzit ben je namelijk zo enthousiast over dit boek.

Boekentip van Readabook.nl


Charles den Tex – Verloren vrouw | Uitgeverij: HarperCollins
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *