MINI-REVIEW: John Marrs – De ware

Waar gaat het boek ‘De ware’ over?

Een eenvoudige DNA-test is genoeg om jouw perfecte partner te vinden. Het bedrijf Match Your DNA kondigde aan het gen te hebben gevonden dat ons verbindt met onze zielsverwant. Sindsdien zijn miljoenen mensen gematcht. Maar de ontdekking leidt ook tot talloze verbroken relaties en ideeën over daten, romantiek en liefde zijn totaal veranderd. Nu krijgen vijf totaal verschillende mensen het bericht dat ze een match hebben. Ze staan op het punt de ware te ontmoeten. Maar niet iedereen zal nog lang en gelukkig leven. Zelfs zielsverwanten hebben geheimen, en sommige zijn schokkender dan je denkt…

Het is een bijzonder concept: een DNA-test om jouw perfecte partner te vinden. Miljoenen mensen zijn daarna (succesvol) gematcht. Maar zitten er ook nadelen aan? Het is dus vanaf het begin een interessant verhaal.

Er zijn verschillende hoofdpersonen die per hoofdstuk afgewisseld worden. Dit vond ik erg goed werken. Hierdoor leest het als een trein en is het verhaal ook iets spannender.

Wel vond ik dat het dat het als een chicklit geschreven was. Door de achterflap had ik dit niet helemaal verwacht. Zo is er een hoofdpersoon die een match heeft met een man die net overleden is. Daarna ontmoet ze zijn familie op de begrafenis, ziet ze deze familie elke dag en wil ze een kind van hem: het is een beetje veel.

Het heeft dus iets weg van een soap. Er gebeurt veel: affaires, moorden, bevallingen en een ontvoering. Het is niet op één hand te tellen. Dat stoorde me soms wel een beetje, omdat ik daar simpelweg niet zo van houd.

Toch leest het lekker weg doordat het simpel geschreven is (wat op vakantie ook weleens lekker is). Als tv-serie zou dit concept het dan ook erg goed doen. Wat volgens mij ook gaat gebeuren omdat er een netflix-serie op komst is? Wat mij betreft heel slim!

Conclusie

Een leuk boek om te lezen op vakantie. Door de korte hoofdstukjes en de simpele verhaallijn heb je het boek zo uit! Al moet je wel een beetje van chicklits houden. 😉

Boekentip van Readabook.nl


John Marrs – De ware | Uitgeverij: The House of Books
Genre: Thriller | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *