Gelezen in Zuid-Afrika

ZUID-AFRIKA

Door het coronavirus zitten we allemaal thuis en lijkt een vakantie ineens heel ver weg. Hoe lekker ik het ook vind om de hele dag thuis te lezen, ik mis het vooruitzicht van een vakantie heel erg. Dus besloot ik om mijn vakantiefoto’s van vorig jaar eens uit te zoeken. En dit artikel is het resultaat! In oktober vorig jaar vloog ik namelijk samen met Veronique naar… Zuid-Afrika!

Een land dat al heel lang op mijn bucketlist stond. Wij besloten al vrij snel om een auto te huren en de Tuinroute te volgen, zodat we langs de kust de mooiste hotspots en hopelijk ook de meeste dieren konden zien. In dit artikel laat ik je zien welke bestemmingen we bezochten en welke boeken ik gelezen heb op deze rondreis!

Gezien in Zuid-Afrika

Kaapstad

Onze rondreis begon en eindigde in Kaapstad. Een stad waarbij ik van tevoren niet zoveel verwachtingen had, maar waar ik nu heel enthousiast over ben. Wat was dit bijzonder! Pinguins, apen, Lion’s Head, de Tafelberg, stadswandelingen, een uitje naar het Robbeneiland. Een paar dagen Kaapstad is eigenlijk te kort.

Hermanus

Hermanus ligt op twee uur rijden van Kaapstad en staat bekend als een plek waar je goed walvissen kunt spotten. Wij verbleven maar een dag in Hermanus en waren dus een beetje sceptisch: gaan we wel walvissen zien? Maar met een beetje hulp van een verrekijker hebben wij er heel wat gezien!

Oudtshoorn

De stad waar je stokstaartjes en struisvogels kunt spotten. Daar wil je toch heen? De omgeving is heel anders dan de andere stadjes waar we doorheen reden. Hoge bergen, veel natuur, wijn en dieren. We verbleven er twee nachten, omdat de heen- en terugreis veel uren in beslag nam. Misschien was dat wat veel, maar daardoor hebben we wel een middagje met wijn in de zon kunnen zitten. Het hoogtepunt van Oudtshoorn? STOKSTAARTJES! Je moet er vroeg voor op, maar dan heb je gegarandeerd een topochtend.

Addo

Addo Elephant Park is het derde grootste nationale park in Zuid-Afrika en daardoor ideaal voor een safari. Je kunt zelf door het park rijden, maar wij hebben een tour van een halve dag gedaan met gids. We hoorden dat het er vrij toeristisch kon zijn, maar wij hadden geluk: we waren de enige toeristen die de tour geboekt hadden en daardoor kregen we een privétour door het park! We mochten bepalen waar we wilden stoppen en welke dieren we wilden zien. Je kunt dit ook prima zelf doen met de auto, maar we hoefden nu niet zelf op zoek te gaan naar dieren en de gids wist ook precies waar hij moest zijn waardoor we nu meer hebben gezien. Wat mij betreft één van de indrukwekkendste activiteiten van deze vakantie!

Tsitsikamma Park & Knysna

Tussen Addo en Stellenbosch wilden we graag nog een extra tussentop, omdat we anders wel erg lang in de auto zouden zitten. Dit werd uiteindelijk Knysna. Een plek dat je eigenlijk snel weer vergeet. Gelukkig kwamen we daar laat aan, omdat we een tussenstop maakte in het Tsitsikamma National Park. Wat mij betreft een echte aanrader!

Stellenbosch

Hoe kun je Zuid-Afrika verlaten zonder een wijnboerderij te bezoeken? Daarom logeerden we één nacht op de Kleine Zalze Wine Estate (want: rollend naar huis) en konden we de laatste avond voordat we weer terugreden naar Kaapstad, genieten van een wijntje (of twee) en wijn op goed geluk mee naar huis nemen in onze koffer.

Gelezen in Zuid-Afrika

Reizen met de auto in plaats van het openbaar vervoer betekent ook iets minder lezen onderweg. Gelukkig was er nog genoeg tijd over om op andere momenten te lezen (vooral het zwembad in Kaapstad was een aanrader). Dit zijn mijn gelezen boeken in Zuid-Afrika:

Mijn favoriete boek van deze vakantie? Anne van Hans Faber. Een heftig en emotioneel verhaal (en misschien niet helemaal geschikt voor een leuke vakantie), maar wel een boek dat gelezen moet worden!


Meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik al mijn vakantiefoto’s plaats!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *