MINI-REVIEW: Roëll de Ram – Verliefd op Nederland

Waar gaat het boek ‘Verliefd op Nederland’ over?

Laat je met dit boek verleiden om in Nederland op vakantie te gaan! Roëll de Ram van de reisblog We Are Travellers verzamelde in Verliefd op Nederland de mooiste plekken van ons land. Van avontuurlijke natuur waar het barst van het wildlife tot b­ijzondere accommodaties waar je maar wat graag een nachtje logeert. In Verliefd op Nederland vind je wereldberoemde highlights, culturele hotspots, toffe steden, mooie boottochten, goede restaurants en heerl­ijke stranden.

Een mooie reis naar een exotische bestemming: het lijkt ineens heel ver weg. Om je leed een klein beetje te verzachten kwam reisblogster Roëll de Ram met een oplossing: een boek over Nederland! Want wanneer hebben we voor het laatst echt goed gekeken naar ons mooie land?

Het boek Verliefd op Nederland staat vol met leuke tips voor uitjes in Nederland. Als je alleen al naar de mooie foto’s kijkt, word je op slag verliefd op Nederland. Ik vond vooral de mooie natuurtips een aanrader. Maar ook het hoofdstuk met de verschillende musea is handig.

Ik dacht eerlijk gezegd dat ik de leukste plekjes in Nederland wel ontdekt had. Je denkt toch al gauw aan de populaire hotspots. En eerlijk gezegd koos ik ook liever een verre bestemming als ik op zoek was naar een vakantiebestemming. Maar dit boek laat echt zien dat er genoeg te zien en te doen is in Nederland. In de coronacrisis is dat ontzettend fijn om te weten en er juist even uit te gaan.

Ik heb dit boek achter elkaar gelezen, maar ik denk dat dit boek nog leuker is om erbij te pakken als je een dagje vrij hebt en niet weet waar je naartoe wilt gaan. De hoofdstukken zijn namelijk praktisch ingedeeld: van een dagje strand, musea, natuur tot zelfs leuke campings en overnachtingen. Ik weet zeker dat ik dit boek vaak erbij ga pakken om inspiratie op te doen.

Je hebt waarschijnlijk nu iets meer tijd om een leuke reis te plannen. Dus ben je wel op zoek naar een mooie verre reis? Lees dan het boek Backpack bestemmingen van Roëll de Ram. Ook een aanrader!

Conclusie

Een prachtig boek dat je in je boekenkast moet hebben staan. Zeker in tijden van corona en de wintertijd! Ik weet zeker dat je na het lezen van dit boek meer inspiratie hebt om Nederland te verkennen. Al is het alleen maar voor een mooie boswandeling.

Boekentip van Readabook.nl


Roëll de Ram – Verliefd op Nederland
Uitgeverij: Kosmos | Genre: Reizen | Bekijk op Bol.com


Eén reactie

  1. Vandaag heb ik met mijn 3 dochters de trip vanuit Enkhuizen naar Stavoren gemaakt, met een in Enkhuizen gehuurde fiets. We fietsten van Stavoren naar Urk, en vandaar terug varend naar Enkhuizen. Deze laatste tocht me de Zuiderzee. Helaas is vorig jaar zeilschip de Willem Barentz verkocht. De huidige eigenaar biedt de veerdienst niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *