MINI-REVIEW: M.J. Arlidge – In de maneschijn

Waar gaat het boek ‘In de maneschijn’ over?

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen… Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen?

Ik lees de laatste tijd niet zoveel thrillers meer. Dat komt eigenlijk maar door één serie: de boeken van M.J. Arlidge met Helen Grace in de hoofdrol! Ik lees deze boeken in één ruk uit. Dit kan komen door de korte hoofdstukken, de cliffhanger na elk hoofdstuk, de gruwelijke moorden of de fantastische hoofdpersonen. Maar één ding weet je zeker, na deze boekenreeks vind je de meeste thrillers niet meer zo spectaculair.

In de maneschijn is het achtste deel uit de serie van M.J. Arlidge. En ook dit boek was weer ontzettend spannend. Misschien begon het iets minder spectaculair, maar dat vond ik voor dit verhaal niet zo erg. Het is tenslotte ook een dik boek.

Daarnaast werd al vrij snel uitgelegd hoe het slachtoffer vermoord is (iets met pijlen en hangend in het bos…). Het is zo gruwelijk en tegelijkertijd zo goed geschreven dat je het gelijk haarscherp voor je ziet. Je bent dus alvast gewaarschuwd. 😉

Het verhaal achter de moordenaar en waarom diegene het gedaan heeft is echt hartverscheurend. Natuurlijk zijn de daden niet goed te praten, maar je snapt het wel een beetje.

Het einde is dan ook weer fantastisch en gruwelijk neergezet. Ik weet bij zijn boeken nooit hoe snel ik moet lezen. Je wilt zo snel mogelijk weten wie de dader is.

Conclusie

Ik kan eigenlijk niet zoveel zeggen over dit boek zonder cliffhangers te geven. Lees dus deze serie en geniet van de spannende boeken. Geloof me, na het eerste deel wil je alle boeken van M.J. Arlidge lezen. Gelukkig liggen er inmiddels al 9 boeken voor je klaar. 😉

Boekentip van Readabook.nl


Uitgever: Boekerij • Genre: Thriller • Pagina’s: 528 • Sterren:


2 reacties

  1. Ik heb laatst het boekenweek geschenk van M.J Arlidge gelezen en sindsdien ben ik erg benieuwd naar de boeken. Ik heb nog een paar ongelezen boeken liggen maar daarna ga ik er zeker een proberen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *