Gelezen in Porto

Porto, Portugal

Uitzicht over de Douro vanuit een kabelbaan, cocktails in een rooftopbar met uitzicht over de stad, waarbij je, eenmaal beneden, een portkelder kunt bezoeken. Porto stond al heel lang op mijn lijstje en in mei vlogen mijn zus en ik eindelijk naar deze mooie stad!

Ik was nog nooit in Portugal geweest en door Porto wil ik nu absoluut een keer terug. Waarom? In dit artikel laat ik je mijn favoriete plekken in Porto zien. En natuurlijk laat ik ook zien wat ik tijdens deze stedentrip gelezen heb.

Klik op de plaatsen op de kaart om direct naar de tips en foto’s van deze hotspots te gaan in dit artikel!


Museu Serralves

Een museum met moderne kunst net buiten de stad van Porto. Je moet van deze kunst houden, maar zelfs als je dat niet doet, dan kun je het prachtige park zeker niet overslaan! Ga in het park op zoek naar het roze huis (Casa de Serralves) of drink een glas wijn met uitzicht over de tuin.


Igreja dos Clérigos

Deze kerk staat vooral bekend om het uitzichtpunt vanaf de toren. Maar wij waren vooral onder de indruk van de tijdelijke lichtshow in de kerk. Na het eten liepen we erlangs, kochten een kaartje en wisten vervolgens niet wat we zagen. Een absolute aanrader als je dit jaar nog naar Porto gaat!


Ribeira

Als je aan Porto denkt, dan denk je waarschijnlijk aan het oude centrum Ribeira met de mooie gekleurde huizen, pal aan de rivier de Douro. Het is een toeristische plek in Porto, maar als je even aan de kade gaat zitten en uitkijkt over de vele boten, Gaia aan de overkant ziet en geniet van de zon, dan snap je ook wel waarom dit een favoriete plek is.


Gaia

Als je over de Luis-I brug loopt (of met de trein de oversteek maakt), kom je terecht in de wijk Gaia. Je kunt hier een portproeverij doen. Wij deden dit bij Caves Cálem met een Fado-concert op de achtergrond.

Ook kun je met de kabelbaan (Teleferico de Gaia) naar boven voor het mooiste uitzicht over de stad. Mosteiro da Serra do Pilar is bijvoorbeeld zo’n mooi uitzichtpunt. En laten we rooftopbar Terrace Lounge 360º niet vergeten. Ze hebben de lekkerste cocktails met uitzicht waar je u tegen zegt.


Matosinhos

Een leuke bijkomstigheid van Porto vond ik dat deze stad aan de kust ligt! Daardoor kun je een stedentrip combineren met strand. Als je de stad dus even wilt ontvluchten is dit een ontzettende aanrader. Je moet de industrie aan de overkant wel even vergeten…


Sé is een oude wijk waarbij de hoge kathedraal gelijk opvalt. De schattige straatjes en kleurrijke oude gebouwen maken het plaatje helemaal af. Wandel naar de kathedraal voor het mooie plein, maar vergeet vooral het fantastische uitzicht over de stad niet te bekijken.


Livraria Lello, boekhandel in Porto

Livraria Lello

Je moet de vele toeristen even vergeten (want wat was het er druk!), maar dan heb je ook gelijk een prachtige boekwinkel te pakken. Het is dan ook niet zo gek dat dit één van de populairste hotspots in Porto is. Het gaat vooral om de iconische rode trap dat er, ik moet het eerlijk toegeven, fantastisch uitziet. J.K. Rowling heeft hier zelfs inspiratie opgedaan voor Harry Potter.

Om deze boekwinkel in te kunnen moet je een entreeticket kopen. Dit kan online of aan de deur. Persoonlijk zou ik online een kaartje kopen, omdat je dan niet in de rij hoeft te staan, maar een tijdslot kunt selecteren. Je kunt het geld terugkrijgen als je een boek koopt. Goed om te weten: het zijn voornamelijk Portugese boeken.


Azulejos kerken en station

Porto staat bekend om de prachtige witblauwe tegels (azulejos). Je vindt ze door de hele stad. De mooiste plekken vond ik persoonlijk:

1. Igreja do Carmo
2. São Bento Station
3. Igreja de Santo Ildefonso

Gelezen in Porto

Boekrecensie: Jennifer Niven - Waar het licht is (boeken voor de zomervakantie)

Tijdens een stedentrip lees ik eigenlijk nooit zoveel. Gelukkig vlogen we naar Porto waardoor ik op de heen- en terugweg veel heb gelezen. En laten we het middagje strand natuurlijk ook niet vergeten. Ik las het boek Waar het licht is van Jennifer Niven.

Een heftig verhaal over Finch en Violet. Ze ontmoeten elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school en het is niet helemaal duidelijk wie wie redt. 


Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s, video’s en boekentips deel! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *