Gelezen in Bonn

Duitsland

Na een drukke zomer waarbij we onder andere ons appartement verkocht hebben, besloten we in augustus spontaan twee nachten naar Bonn in Duitsland te gaan!

Bonn is een leuke stad, maar na een dag heb je de hoogtepunten en winkels wel gezien. Al zou je je ook dagen kunnen vermaken in boekwinkel Thalia. 😉 Gelukkig zijn er nog veel meer mooie steden rondom Bonn en besloten we ook naar Koblenz en Keulen te gaan.

In dit artikel laat ik je mijn favoriete plekken in deze steden zien. En natuurlijk vind je hier ook wat ik gelezen heb in Duitsland.

Klik op de plaatsen op de kaart om direct naar de tips en foto’s van deze hotspots te gaan in dit artikel!


Bonn

Wat is Bonn een gezellige knusse stad! Je kunt in een dag de hele stad doorkruisen. Van een mooie boekwinkel, tot een biertje op de Markt en een parkconcert als afsluiter van de dag.


Boekwinkel Thalia, Bonn

Als ik in een andere stad ben, zoek ik altijd even de plaatselijke boekwinkel op. Ik vond al vrij snel boekwinkel Thalia, midden in de binnenstad. En wat is dit een prachtige boekwinkel! Enorm groot, meerdere verdiepingen en fantastisch ingericht. Je kunt hier uren rondlopen voor de leukste reisgidsen, Engelse boeken of leuke spelletjes en reisaccessoires. Aanrader! Ik kocht hier het boek My Policeman van Bethan Roberts.


Koblenz

Ik vond Koblenz echt een fantastische stad. Dit kan komen door het mooie weer, maar ik vond het hoogtepunt van deze stad de kabelbaan naar het uitzichtpunt over de Deutsches Eck. Je ziet hier heel goed de splitsing van de Moezel en de Rijn.


Keulen

Onze laatste stop was Keulen! Ik ben hier een aantal jaar geleden geweest voor een concert van Niall Horan. Ik herkende De Dom natuurlijk gelijk naast het treinstation. Het blijft een leuke stad om te shoppen of om doorheen te wandelen! Er is genoeg te zien. Zo zijn er veel parken om te lezen. Ik heb er zelfs een minibieb gevonden! (Helaas met alleen maar Duitse boeken).


Boekrecensie: Koen Caris - Stenen eten

Gelezen in Bonn

Tijdens een stedentrip lees ik nooit zo veel, maar ik heb wel een begin gemaakt in het boek Stenen eten van Koen Caris. Het gaat over het dorp van de 17-jarige Ben die wordt opgeschrikt door een reeks zelfmoorden onder de jongeren. Drie jaar eerder maakte zijn oudere zus een einde aan haar leven. Het is een prachtig debuut met heftige thema’s. Aanrader om te lezen.Instagram Reels over Bonn


Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *