MINI-REVIEW: Toni Coppers – Offer

Waar gaat ‘Offer’ over?

Alex Berger, ex-flik en een wat bijzondere privédetective, is op retraite in de Italiaanse Alpen. Ver weg van zijn job waar hij zwaar over twijfelt. In de Ardennen, in het oude Woud van Anlier, vindt een boswachter het lichaam van een jonge vrouw. Ze ligt naakt op een boomstronk, misbruikt en gewurgd. De plaats delict roept lugubere herinneringen op aan een cold case. Het onderzoek concentreert zich rond Suxy, een dorpje van niks midden in het woud, zo goed als zonder internet en telefoon, afgesloten van de wereld. Sara Cavani van Interpol roept de hulp in van haar goede vriend Alex Berger. Hij duikt onder in het enorme woud en wordt er geconfronteerd met zijn eigen angsten en demonen. Maar Alex is niet alleen… Ook de moordenaar zwerft er rond op zoek naar een volgende prooi. 

Wat een heerlijk spannend boek! Ik moest heel even wennen aan de Belgische woorden. Maar daarna had ik al snel het gevoel alsof ik een tv-serie aan het kijken was. Het is zo beeldend geschreven door Toni Coppers. Ik zag het bos, het dorp en de vreemde mensen zo voor me. Soms zelfs een beetje té goed. Het is echt een beetje creepy. 😅

Het verhaal gaf me het gevoel alsof ik naar Undercover zat te kijken. En laat dat nu net één van de weinige Nederlandse series zijn die ik waardeer.

Wat ik bijzonder vond waren de referenties naar het echte leven. Zoals de aanslagen in Parijs en Marc Dutroux kwam zelfs even voorbij. Het voelde daardoor heel realistisch.

Het plot was niet voorspelbaar en de hoofdpersonen zijn stuk voor stuk interessant om te volgen. Daarbij zijn de mensen in het dorp allemaal een beetje mysterieus, waardoor ik al snel meerdere daders op het oog had.

Offer is het derde deel uit een serie, maar dat wist ik niet toen ik het boek aan het lezen was. En dat is een goed teken, daardoor is dit boek prima los te lezen. Al begrijp je dat ik nu ook de andere twee boeken wil lezen, want ik ben van Sara en Alex gaan houden.


Pagina’s

344 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Alex
Sara
Roos

Genre

Thriller

Verrassend

Spanning

Angst

Liefde

Droevig

Vreugde


Conclusie

Offer is het derde deel uit een serie, maar het boek is gelukkig ook prima los te lezen. Het is een spannende thriller, onvoorspelbaar en heel vlot geschreven. Maar wees gewaarschuwd: na dit boek loop je niet meer zo graag door het bos…


Toni Coppers - Offer

Titel: Offer
Auteur: Toni Coppers
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
Pagina’s: 344
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *