Gelezen op Curaçao

Curaçao

Na tien jaar was ik vorig jaar weer terug op het prachtige Curaçao! Het is een klein eiland, maar het is me toch gelukt om nieuwe hotspots te ontdekken. Bekijk hieronder mijn favoriete plekken op Curaçao en natuurlijk welke boeken ik gelezen heb tijdens deze vakantie.

Willemstad

We verbleven in Willemstad, aan het strand, maar wel op loopafstand van het centrum. Ik blijf de gekleurde huisjes en de brug fantastisch vinden en we zijn dan ook vaak naar de stad gelopen.

Hato Caves

De grotten van Hato liggen naast het vliegveld en zijn een aanrader als het regent op Curacao. Het is alleen mogelijk om onder begeleiding door de grotten te wandelen, waarbij je informatie krijgt over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Het is een leuk uitje, waarbij je wandelt door een uniek grottenstelsel dat gevormd is door water. Nadat we de grotten bezocht hadden, was het gestopt met regenen en hebben we nog een kleine wandeling gemaakt door het mooie park naast de grotten.

Santa Martha Baai

Wat mij betreft is het uitzichtpunt over de Santa Martha Baai de mooiste plek op Curaçao. Het is niet toeristisch en je hebt een prachtig uitzicht over de bergen, de blauwe baai en de vele bootjes. Je zou er uren kunnen zitten met een boek in je handen.

Jan Kok (flamingo’s spotten)

We waren er bijna langs gereden, maar gelukkig zijn wij even gestopt bij Jan Kok. Je hebt daar namelijk uitzicht op flamingo’s! Via een steiger kom je uit op een mooi uitkijkpunt over het water. Een tip: neem een verrekijker mee, want de flamingo’s zitten wel ver weg.

Playa Lagun

Playa Lagun is een smal strandje tussen twee rotsen. Je hebt daardoor altijd mooi uitzicht als je hier een dagje bent! Wij hebben dit strand even bezocht als tussenstop en zijn hier maar een uurtje geweest. Het is zeker een aanrader om hier even te stoppen of een middagje te zwemmen.

Kleine Knip & Grote Knip

De Grote Knip hebben wij bewonderd vanaf een uitzichtpunt. Je hebt dan prachtig uitzicht over het strand, de zee en de bergen achter de Grote Knip. Wat een heerlijke plek!

Als je vanaf Willemstad naar de Grote Knip rijdt, kom je eerst langs de Kleine Knip. En zoals de naam al doet vermoeden is dit strand veel kleiner en minder toeristisch. Allebei heeft het zo zijn charme en is het zeker de moeite waard om te bezichtigen.

Watamula

Watamula ligt op het meest noordwestelijke punt van Curaçao en is goed te bereiken met een auto. Als het veel heeft geregend is het een bijzondere roadtrip door plassen waarbij je niet weet hoe diep ze zijn. Als je er eenmaal bent heb je een fantastisch uitzicht over de riffen en zie je een gat waar water uitspat en enorm veel lawaai maakt.

Playa Grandi

Playa Grandi is een klein en rustig strand in het noorden van Curaçao. Het is misschien niet het mooiste strand van Curaçao, maar het was wel één van mijn favoriete bestemmingen. Je kunt hier namelijk zwemmen met zeeschildpadden!

Sint-Christoffelberg

De Christoffelberg beklimmen vond ik absoluut één van de hoogtepunten van onze vakantie. Tip: neem genoeg water mee, doe goede wandelschoenen aan en ga niet te laat op de dag. Met een hoogte van 375 meter lijkt deze berg misschien niet zo hoog, maar door de warmte en de moeilijke paden kan het soms nog best een uitdaging zijn. Maar als je eenmaal het uitzicht ziet, dan is het de wandeling meer dan waard!

Shete Boka

Naast het Christoffelpark is er nog een nationaal park op Curaçao, namelijk Shete Boka. Dit zijn zeven kustinhammen waar verschillende wandelingen te maken zijn. Deze zeven inhammen kun je ook allemaal met de auto bezoeken. Je vindt hier onder andere een strand vol met krabbetjes, water dat de lucht inspuit en een rots dat lijkt op een tafel.

Kokomo Beach

Wij hebben Kokomo Beach alleen bezocht bij zonsondergang. En misschien was het daarom wel zo magisch. Het was er rustig, waardoor we nog even konden genieten van de zon en het mooie uitzicht.

We zijn ook nog naar het zuiden van het eiland gereden en hebben daar onder andere de Caracas Baai en Groot Sint Joris bekeken. Maar deze stranden vond ik net iets minder spectaculair dan de hierboven genoemde stranden.

Gelezen op Curacao

Met een vriend die niet leest is het soms lastig om veel te lezen op vakantie. Toch heb ik in het vliegtuig en in verloren uurtjes aan het zwembad vier boeken kunnen uitlezen en ben ik begonnen in het vijfde boek.

Mijn favoriete boek van deze vakantie was zonder twijfel Truus van Lier van Jessica van Geel. Dit boek heeft zoveel indruk op mij gemaakt!


Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *