Mijn favoriete luisterboeken van 2022

Vorig jaar las ik niet alleen veel boeken, maar heb ik ook een aantal boeken geluisterd. Ik luisterde vooral via Bookchoice en mijn keuze varieerde van non-fictie tot (simpele) thrillers. Ik zocht boeken uit die ik makkelijk tijdens het wandelen of in de auto kan luisteren. Bekijk hieronder mijn 18 luisterboeken van 2022. De uitgelichte boeken in het blauw waren mijn favoriete luisterboeken van het afgelopen jaar!

 • OverstagAmity Gaige
  Juliet en Michael besluiten de wereld rond te varen met een zeilboot. Hoewel het stel nauwelijks ervaring heeft met zeilen, vertrekken ze met hun twee kinderen naar Panama.
  Bekijk op Bol.com
 • Een stil geloof in engelenR.J. Ellory
  Vijftig jaar na de eerste moord op een aantal meisjes uit zijn dorp gaat Joseph, op zoek naar de dader, de confrontatie aan met datgene wat hem zijn hele leven achtervolgd heeft.
  Bekijk op Bol.com
 • NachtmerrieWinchester McFly
  Een au pair, een kleine jongen en een zakenman worden in hun slaap bezocht door een boomlange, demonische figuur, die ze aanzet tot moord… Om deze mysterieuze moordzaak te kunnen ontrafelen en de moordenaar te kunnen ontmaskeren, zullen rechercheur David Detta en zijn nieuwe partner Tess de Winter hun persoonlijke verschillen aan de kant moeten schuiven.
  Bekijk op Bol.com
 • LenoirBas Haan
  De Rotterdamse hoofdinspecteur Lenoir komt met een pistool in zijn bebloede hand bij bewustzijn. Naast hem ligt topadvocaat Danny Vos, zijn zwager, met een kogelgat in zijn hoofd. Lenoir kan zich niets herinneren. Is hij de moordenaar?
  Bekijk op Bol.com
Luisterboek: Amity Gaige - Overstag

Dit heb je verdiend • Carla Kovach

Melissa Sanderson leek het perfecte leven te hebben. Nu is ze dood en vertoont haar gewurgde lichaam bewijs van eerdere verwondingen. Dit doet detective Gina Harte terugdenken aan haar eigen inktzwarte verleden – en juist dat maakt haar vastbesloten de moordenaar te vinden.

Deze samenvatting zegt toch al genoeg? Enorm spannende thriller en een heerlijk boek om te luisteren in de auto!

Bekijk op Bol.com
Luisterboek: R.J. Ellory - Een stil geloof in engelen

VerpleegThuisTeun Toebes

Op 21-jarige leeftijd maakte Teun Toebes de gedurfde keuze om op de gesloten afdeling van een verpleeghuis te gaan wonen. Niet alleen om te ervaren hoe de zorg voor mensen met dementie verbeterd kan worden, maar vooral om te laten zien dat wij als maatschappij ons beeld van dementie moeten aanpassen.

Een ontroerend boek over dementie. Hoe we daar als maatschappij mee omgaan: het wegstoppen, als kinderen behandelen en de regels die wij ze opleggen. Ik vind het fantastisch hoe Teun beschrijft hoe we deze mensen moeten behandelen: met respect.

Bekijk op Bol.com
 • De moord op Windsor CastleS.J. Bennett
  Windsor Castle, 2016. De aanloop naar de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elisabeth kan als een rustige, veilige en gelukkige tijd in haar regeringsperiode worden beschouwd. Totdat een gast van prins Philips Dine & Sleep-feestje dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer.
  Bekijk op Bol.com
 • Sub RosaEmelie Schepp
  Via YouTube wordt een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven om zijn lijf. De politie weet de plek te identificeren, maar de bom ontploft nog voordat ze arriveren. Het is het vierde lid van een crimineel netwerk dat in korte tijd is vermoord. Maar is het dezelfde dader? 
  Bekijk op Bol.com
 • De gunst Nicci French
  Een vrouw ontmoet een vroegere geliefde en verleent hem een gunst, waarna ze haar leven niet meer zeker is.
  Bekijk op Bol.com
 • De burgerwacht Ellen Lina
  Als een jonge vrouw naar haar geboortedorp terugkeert, waar haar zus twintig jaar geleden werd vermoord, is het daar nog steeds niet veilig en sluit zij zich aan bij de burgerwacht.
  Bekijk op Bol.com
 • Aan de randen van de dag Femke van der Laan
  We leren de in 2017 overleden burgemeester Eberhard van der Laan kennen als man, mens en minnaar, als vader van vijf kinderen, als gehandicapte en langzaam aftakelende kankerpatiënt, door de ogen van zijn tweede, jongere vrouw.
  Bekijk op Bol.com
Luisterboek: Amity Gaige - Overstag

Het sanatorium Sarah Pearse

Een Britse rechercheur krijgt in een door sneeuwstormen van de buitenwereld afgesloten luxehotel in de Zwitserse Alpen te maken met moord en verdwijningen.

Wat was dit een heerlijke thriller! Ik ben extra rondjes gaan wandelen om het boek te luisteren. Ik wilde zo graag weten hoe dit zou eindigen. Het is heel spannend, de verschillende hoofdpersonen zijn goed te volgen en je zit zo in het verhaal. Ik zag het hotel, personeel, zwembad en uitzicht zo voor me. Dit heeft de schrijfster fantastisch neergezet. De gasmaskers en het vage verhaal maken het alleen maar enger. Heerlijk boek voor in de herfst of in de winter!

Bekijk op Bol.com
Luisterboek: R.J. Ellory - Een stil geloof in engelen

Gegijzeld Clare Mackintosh

Een feestelijke, eerste non-stop vlucht van Londen naar Sidney verandert in een nachtmerrie als een stewardess gedwongen wordt instructies van kapers op te volgen.

Een gijzeling is sowieso een enge gedachte. Maar in dit boek komen veel meer onderwerpen aan bod: adoptie, klimaatverandering en echtscheidingen. Het is dus veel meer dan alleen een gijzeling in het vliegtuig. Wat op zich al genoeg zou zijn. Daarom krijgt dit boek zo’n hoog cijfer van mij. Je moet uiteraard wel van thrillers houden en niet in een vliegtuig zitten om dit boek te lezen…

Bekijk op Bol.com
 • Klaverblad Floris Kleijne
  Zorah was vijf toen haar vader haar moeder doodsloeg met een bijl. Vijfentwintig jaar later is ze een zeer succesvolle consultant die op het punt staat de deal van haar leven te sluiten. Tot ze een bericht krijgt met een afbeelding van een bloederige bijl.
  Bekijk op Bol.com
 • Mimic Daniel Cole
  Rechercheurs Chambers, Winter en Marshall gaan op jacht naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers modelleert naar beroemde beeldhouwwerken.
  Bekijk op Bol.com
 • Bloed Beatrijs Smulders
  Autobiografie over de (seksuele) ontwikkeling die de auteur doormaakte als kind, tiener, jonge vrouw en verloskundige.
  Bekijk op Bol.com
 • De kluts kwijt Vannessa Thuyns
  Om haar wanhopige ouders te helpen gaat een jonge journaliste in op het onmogelijke voorstel van haar ex: zich voordoen als culinair journalist en een artikel schrijven over de mediaschuwe chef-kok van zijn restaurant.
  Bekijk op Bol.com
 • Naamloos Alice Turner
  Reynou, als politiefotograaf werkzaam bij de London Metropolitan Police, stuit op een hoofd en een lichaam, omringd door rozenblaadjes. De schok is nog groter als blijkt dat hoofd en lichaam niet van hetzelfde slachtoffer zijn.  
  Bekijk op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *