Gelezen in Düsseldorf

Duitsland

In november reden we naar Düsseldorf om een nachtje te slapen in het Muze Hotel. Even een weekendje weg voordat ik begon met mijn nieuwe baan. Het was een heerlijk weekend met veel wandelingen, cocktails, biertjes en een leuke boekwinkel! In dit artikel laat ik je mijn favoriete plekken in Düsseldorf zien. En natuurlijk lees je hier ook wat ik gelezen heb in Duitsland.

Düsseldorf

Het centrum van Düsseldorf

We hebben vooral door het centrum van Düsseldorf gewandeld om daar te winkelen, boekhandels te bekijken en natuurlijk om veel te eten en borrelen! Als je gek bent op sushi dan is restaurant Den een aanrader en als je op zoek bent naar een rooftop bar, dan moet je The Paris Club zeker niet overslaan.

Boekwinkel Mayersche Droste

Mayersche Droste in Düsseldorf is een grote boekwinkel die je zeker niet mag overslaan als je verslaafd bent aan lezen. Er is genoeg keuze, zeker ook voor Engelse boeken en je kunt in elk hoekje gaan zitten om te lezen.

Rheinturm

De Rheinturm van Düsseldorf is een zendmast voor radio en televisie. Hij is 240,5 meter hoog en daarom het hoogste gebouw in Düsseldorf. Je kunt deze toren beklimmen en dat hebben wij uiteraard gedaan. Je hebt vervolgens prachtig uitzicht over de stad. Naast dat je over het panoramadak kunt lopen, is er ook een restaurant aanwezig. Heel leuk om naast een kerstmarkt en winkelen te doen in Düsseldorf!

Gelezen in Düsseldorf

We waren maar een nachtje weg, dus echt veel gelezen heb ik niet. Toch heb ik een goed begin gemaakt in het boek De genocidefax van Roxane van Iperen. Het is een boek dat kan leiden tot een goed gesprek: hoe mensen een groep volgen zonder eigen mening. Maar wat zou je zelf doen? Dit laat Roxane van Iperen zien aan de hand van voorbeelden uit de Tweede Wereldoorlog en de vergeten Rwandese genocide in 1994. Zeker het lezen waard!


Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *