MINI-REVIEW: Tatiana de Rosnay – Morgen zal het beter gaan

Waar gaat ‘Morgen zal het beter gaan’ over?

Op weg naar de crèche van haar zoontje is Candice getuige van een auto-ongeluk waarbij een oudere vrouw, Dominique, zwaargewond raakt. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee vrouwen, maar Candice’ vrienden zijn achterdochtig; Dominiques rol in het leven van Candice en haar zoontje wordt steeds groter. Klopt dit wel? Tegelijkertijd komt ze erachter dat haar vader een dubbelleven heeft geleid. De spanningen en emoties lopen almaar hoger op.

Morgen zal het beter gaan leest heerlijk weg: het boek heeft interessante hoofdpersonen die allemaal wel iets te verbergen hebben. En daar wil je als lezer graag achterkomen.

Het verhaal is vlot geschreven en makkelijk te volgen. Dit was voor mij heel fijn, omdat ik deze roman tijdens mijn verhuizing las. Mijn concentratie was een stuk minder en ik was vooral moe aan het einde van de dag. Het was dus prettig om een boek te pakken met weinig hoofdpersonen en korte hoofdstukken. Daar voldeed dit boek zeker aan.

Daarnaast weet Tatiana de Rosnay het heden en de geschiedenis prachtig te verweven. Zo komen de Franse schrijver Émile Zola en Dominique moeiteloos samen in dit verhaal.

Toch miste ik iets. Ik weet niet zo goed wat het was, maar sommige delen waren voor mij niet helemaal af en een beetje onwerkelijk. Ik denk bijvoorbeeld gelijk aan het verhaal van haar vader en zijn dubbelleven. Waarom kwam dit in het boek voor? Ik had hier graag meer over willen weten. Wat mij betreft had het net zo goed weggelaten kunnen worden.

Maar goed, al met al was dit een prima boek om te lezen. Zeker als je gaat verhuizen! Je wordt echt even meegesleurd in het leven van Candice en je kunt de drukte van een verhuizing even achter je laten.


Favoriete quote

“Ze was aandoenlijk en ergerlijk tegelijk. Sympathiek én irritant. Bewonderenswaardig én pathetisch”


Pagina’s

304 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Candice
Dominique
Clémence

Genre

Roman

Verrassend

Droevig

Angst

Liefde

Spanning

Vreugde


Conclusie

Morgen zal het beter gaan is een prima boek om te lezen in drukke periodes. Het is een mysterieus verhaal met weinig hoofdpersonen en korte hoofdstukken. Daarnaast is het verhaal makkelijk te volgen. Ik weet niet zo goed of dit boek mij lang zal bijblijven, maar ik heb er wel van genoten.


Tatiana de Rosnay - Morgen zal het beter gaan

Titel: Morgen zal het beter gaan
Auteur: Tatiana de Rosnay
Uitgever: Ambo|Anthos
Pagina’s: 304
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *