De perfecte route voor boekwinkels in Gent

Gent is natuurlijk een heerlijke stad voor een weekendje weg. Zeker als boekliefhebber! Boekwinkels in Gent zijn er namelijk in overvloed en vaak ook nog eens met een originele twist. Ik vond het heerlijk om deze boekwinkels af te gaan en ik heb dan ook de perfecte route voor boekwinkels in Gent. Bekijk hieronder de kaart en uitleg per boekwinkel.

De perfecte route voor boekwinkels in Gent

1. Bookz&Booze

Dit is toch wel de origineelste boekwinkel die ik ooit heb gezien: je kunt er namelijk naar buiten lopen met een boek én een goede drankfles. Samen vormen ze het ultieme geschenk, vindt de eigenaar van Books and Booze. Je vindt er dus altijd een leuk cadeau (of je kunt een heerlijk cadeau voor jezelf kopen natuurlijk).

Adres: Hoogpoort 35, 9000 Gent

Bookz&Booze, Gent
The Other Shop, Gent

2. The Other Shop

Dit is een originele boekwinkel met mooie tafelboeken. Je vindt er onder andere reisboeken, fotoboeken, kookboeken, maar ook originele boeken om cadeau te doen. Dus geen literatuur of TikTok-favorieten. Wel leuke cadeautjes, kaarten en tafelboeken.

Adres: Mageleinstraat 40, 9000 Gent

3. De Slegte

Boekhandel De Slegte zit middenin het centrum met maar liefst vijf verdiepingen. De prachtige ingang is alleen al leuk om te bekijken. Maar als je eenmaal bent weet ik zeker dat je met een boek in je handen naar buiten loopt. Genoeg keuze dus. Je kunt er zelfs voordeelboeken scoren!

Adres: Voldersstraat 7, 9000 Gent

De Slegte, Gent
Paard van Troje, Gent

4. Paard van Troje

Dit was mijn favoriete boekwinkel in Gent. Mooie winkel, groot en divers aanbod. Je kunt hier uren rondlopen voor de nieuwste boeken of juist voor mooie klassiekers. Daarnaast is er een café waar je (met een boek!) kunt zitten voor koffie of thee.

Adres: Kouter 113, 9000 Gent

5. Standaard boekhandel

Misschien niet de indrukwekkendste of origineelste boekwinkel in Gent, maar je kunt er zeker een leuk boek scoren. Je vindt er sowieso je favoriete TikTok-boek. Daarnaast zit deze winkel tegenover boekwinkel Paard van Troje. Ideaal als je meerdere boekhandels in één keer wilt bezoeken.

Adres: Kouter 31, 9000 Gent

Standaard boekhandel, Gent
De Kaft, Boekwinkel in Gent

6. De Kaft

Ik ben alleen even langs De Kaft gelopen, dus ik kan niet zoveel zeggen over de boeken in deze tweedehands winkel. Aan de buitenkant lijkt het een knusse en gezellige boekwinkel, maar als ik de recensies op Google moet geloven, is deze winkel veel groter dan de buitenkant doet vermoeden en is er een ruim aanbod. Ik vind het in ieder geval jammer dat ik niet even een kijkje genomen heb.

Adres: Nederkouter 8, 9000 Gent

Meer lezen over Gent?

Bekijk de hotspots in Gent

Bekijk het pillows hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *