Waarom ik 'De ontdekking van de hemel' van Harry Mulisch niet gelezen heb

Ik heb soms van die momenten, dat ik ineens een boek in mijn hoofd heb en ‘m vervolgens gelijk moet kopen. Ik ren dan naar de winkel, huppel vrolijk weer terug naar huis met het nieuwe boek in mijn hand om ‘m vervolgens pas maanden of soms zelfs jaren later uit te lezen. Dus waarom moet ik dat boek NU hebben? Is dit voor meer mensen herkenbaar?

Dit probleem had ik dus ook met het boek De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch. Ik denk dat ik de verfilming (The Discovery of Heaven) een jaar of zes geleden gezien heb. Ik was toen zo enthousiast dat ik naar de boekhandel rende en het boek kocht. Nu, zes jaar later, ligt het boek nog steeds op mij te wachten (inclusief heel veel stof en krasjes van de verhuizing). Wat houd mij tegen?

Ik gok dat de 900 pagina’s mij een beetje tegenstaan. Ik heb volgens mij nog nooit zo’n dik boek gelezen en je moet er dan ook echt even de tijd voor nemen om ‘m uit te lezen (en stiekem ken ik natuurlijk het einde al door de film). En tja, er liggen nog heel wat nieuwe mooie boeken te wachten. Dus waarom zou ik dan eerst een oud boek van 900 pagina’s lezen? Dat houd me dus een beetje tegen.

En toch lonkt het boek al jaren. Ik ben zo benieuwd of een boek 900 pagina’s lang boeiend kan blijven. En of het boek beter is dan de film. Ik heb dus wat afgesproken met mezelf: aan het einde van 2016 heb ik dit boek uit, inclusief een mooie recensie. Want ik vind toch echt dat je zo’n klassieker gelezen moet hebben. Zo, nu ik dit zo op mijn blog gezegd heb kan ik niet meer terug. Nu moet ik De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch wel gaan lezen. Ik houd jullie op de hoogte!

Hebben jullie dit boek een keer gelezen? En was het de 900 pagina’s waard?

Reacties

ja heb hem gelezen en ben 900 pagina’s geboeid gebleven. Ik was eigenlijk verbaasd dat het een leuk, leesbaar boek was haha (12 jaar geleden ;))

ik heb ‘de ontdekking van de hemel’ gelezen en ik was inderdaad 900 pagina’s geboeid. Het is echt één van mijn favoriete boeken ooit <3 Maar de verfilming heb ik eigenlijk nog altijd niet gezien, ik ben bang dat het mijn goede herinneringen aan dit mooie boek misschien teniet zal doen..

Ik heb het boek gelezen en vond het een heel bijzonder. Tip, als je het begin niet snapt gewoon doorlezen. Je moet even door het begin heen maar uiteindelijk wordt het duidelijk!

Herkenbaar Lyanne, ook bij mij staat dit boek al jaren in de kast en af en toe hoor ik ‘m roepen ;-)) Van degenen die ik erover heb gesproken, is het boek ook na het zien van de film erg de moeite waard. Nu ben ik de film alweer bijna vergeten, dus het wordt tijd dat ik erin begin!

Ik las dit boek op de middelbare school en was erg onder de indruk! Het boek bleef ook goed boeien, ben eigenlijk verbaasd dat het 900 blz zijn haha. Veel plezier met lezen 🙂

Geef een antwoord