MINI-REVIEW: Haemin Sunim – Houden van dingen die niet perfect zijn

Waar gaat ‘Houden van dingen die niet perfect zijn’ over?

Haemin Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties zal ‘Houden van dingen die niet perfect zijn’ zowel je ogen als je hart aanspreken. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen.

Een Koreaanse monnik die levenslessen deelt in een boek. Ik zeg eerlijk dat ik als nuchtere Nederlander niet gelijk enthousiast was. Maar de titel sprak me aan en ik hoorde goede verhalen over zijn eerste boek Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Dus ik besloot dit boek toch een kans te geven.

En daar heb ik geen spijt van gehad. Het boek is mooi vormgegeven met kleurrijke illustraties en prachtige teksten. Ieder hoofdstuk begint met een illustratie, het advies van Haemin Sunim over een bepaald onderwerp en daarna sluit hij af met een een aantal mooie quotes.

Vooral die quotes vond ik een leuke toevoeging. Daar houd ik eigenlijk niet zo van, maar bij dit boek paste het perfect. Een aantal quotes kun je dan ook zo opslaan als levensles. De meeste levenslessen zijn geschreven door Haemin Sunim zelf, maar er zijn nog meer pareltjes:

Als je een stemmetje binnen in je hoort zeggen:
“Je kunt niet schilderen”,
ga dan vooral schilderen,
dan leg je dat stemmetje het zwijgen op.
– Vincent van Gogh

De onderwerpen variëren van liefde en vriendschap tot werk en verdriet. Deze mix maakte het erg makkelijk leesbaar, omdat er altijd wel een hoofdstuk tussen zit waar jij iets aan hebt. Misschien vind je niet elk onderwerp interessant. Zo heb ik bijvoorbeeld niet zoveel gehad aan het hoofdstuk over verlichting. Maar dat maakt het boek niet minder leuk.

Ik was dan ook blij verrast toen ik dit boek dichtklapte. Het is niet zweverig, je kunt dicht bij jezelf blijven en daarom is dit boek geschikt voor een breed publiek.

Conclusie

Een bijzonder boek met mooie quotes, prachtige illustraties en inspirerende teksten. De positiviteit straalt er vanaf. En soms heb je dat gewoon even nodig (of je geeft het boek cadeau aan iemand die het harder nodig heeft).

Boekentip van Readabook.nl


Haemin Sunim – Houden van dingen die niet perfect zijn | Uitgeverij: Boekerij
Genre: Psychologie | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *