MINI-REVIEW: Meik Wiking – Hygge

Waar gaat het boek ‘Hygge’ over?

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld. Meik Wiking dicht dit grotendeels toe aan hygge, de Deense mentaliteit voor het leven. Denen focussen zich op de dingen die er echt toe doen, zoals quality time met vrienden en familie, en genieten van de goede dingen in het leven. In zijn boek Hygge vind je praktische stappen en tips om zelf meer hygge te leven, ondersteund door Meik Wikings onderzoek aan het Happiness Research Institute. Omarm hygge en word gelukkiger!

Een boek over de Deense mentaliteit en gelukkig zijn: ik had het boek al een jaar ongelezen in mijn kast staan (sorry zus, ik blijf het een leuk cadeau vinden!). Met de coronacrisis en de aankomende koude wintermaanden in mijn achterhoofd, leek dit boek mij ineens perfect om te lezen.

En daar heb ik geen spijt van gehad! Het is een mooi boek om doorheen te bladeren met prachtige illustraties, foto’s en tips om de donkere dagen door te komen. Want als Denen ergens goed in zijn, dan is het genieten van de kleine dingen in het leven. Zelfs in een land waar het snel donker en koud is.

De handige kleine tips en recepten worden afgewisseld met onderzoeken die Meik Wiking heeft gedaan aan het Happiness Research Institute. Dat geeft het verhaal en de vele foto’s toch iets meer diepgang.

Of ik zelf al aan hygge doe? Ik denk deels. Ik houd absoluut niet van de winter. Ik houd niet van kerst, van kou of de donkere dagen. Maar ik houd daarentegen wel van een rustig plekje om te lezen, gezelligheid met familie en vrienden of te wandelen in de natuur. De rust die dit boek uitstraalt, vind ik dan ook een enorme toevoeging. Dat Meik dus af en toe in herhaling valt, wil ik dan ook snel door de vingers zien. 😉

Conclusie

Het is een fijn boek dat lekker wegleest door de korte hoofdstukken en de vele mooie foto’s. Er zitten af en toe wat herhalingen in, maar door de mooie illustraties en fijne tips ben je dat zo weer vergeten. Pak dit boek erbij als je inspiratie wilt tijdens de wintermaanden. Of gewoon als je je levensstijl wilt omgooien.

Boekentip van Readabook.nl


Meik Wiking – Hygge
Uitgeverij: Lev. | Genre: Gezondheid | Bekijk op Bol.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *