Boekrecensie: Rukmini Iyer - De snelle bakplaat

Waar gaat het boek ‘De snelle bakplaat’ over?

Laat de oven het werk doen! Met deze 75 veelzijdige recepten zet je met maar 10 minuten voorbereiding en maximaal 30 minuten baktijd eenvoudig een gezonde maaltijd op tafel. Van doordeweekse gezinsmaaltijden tot luxe gerechten waarmee je punten scoort bij je partner. Van luie ontbijtjes tot het preppen van lunchtrommels. Van een tafel vol braadsledes voor een avond met vrienden of familie tot zoete traktaties.

75 makkelijke recepten waarbij je alleen een bakplaat en een oven nodig hebt. Dat klinkt voor mij als muziek in de oren. Nieuwe recepten uitproberen vind ik sowieso leuk, maar het moet niet te ingewikkeld worden. Oké, eigenlijk bedoel ik daarmee te zeggen: het moet niet te lang duren. Want hoe langer het duurt, hoe meer honger ik krijg en MOET eten. 😉

Dit boek is dus ideaal. Het zijn snelle recepten in verschillende categorieën: van een doordeweekse maaltijd tot uitgebreid dineren.

Daarnaast kun je met dit boek genadeloos over gaan op vegetarisch of veganistisch eten. Bij elk recept wordt dit namelijk duidelijk aangegeven. Als een recept niet vegetarisch of veganistisch is, kun je de tip van Rukmini Iyer erbij pakken, waarbij ze aangeeft welke producten je kunt vervangen voor vegetarische of veganistische producten.

Verder heeft dit boek prachtige foto’s, zijn de recepten duidelijk uitgelegd en heb je, zeker als niet vegetariër, ontzettend veel keuze om elke dag een nieuw gerecht op tafel te zetten. Ik zeg eerlijk dat ik al heel wat nieuwe kruiden heb gekocht sinds dit kookboek. Nu nog proberen om dit dagelijks te gebruiken… 😉

Mijn favoriete recept? Ik heb nog lang niet alle recepten een kans gegeven, maar tot nu toe is mijn favoriet de zalm met soja-honingsaus (en de garnalencurry!). Zoals je ziet houd ik van vis.

Er staan dus nog veel gerechten op mijn lijstje om te maken, bijvoorbeeld de pizza met gehaktballetjes, schelpjespasta met broccoli en de quiche met broccoli.

Conclusie

Ik ben fan van dit kookboek! Het zijn lekkere recepten die je zo in de oven schuift waardoor je alleen nog maar even hoeft te wachten (en dus kunt lezen). Ideaal voor doordeweekse maaltijden, maar ook om uitgebreid te dineren. Voor mij het favoriete kookboek van 2020!

Boekentip van Readabook.nl


Rukmini Iyer – De snelle bakplaat
Uitgeverij: Becht | Genre: Koken | Bekijk op Bol.com


Geef een antwoord