MINI-REVIEW: Stephen King – Joyland

Waar gaat het boek ‘Joyland’ over?

Devin Jones heeft het prima naar zijn zin in het amusementspark Joyland, waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zó naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven. Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Gray, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier. Als Devin zich ook nog ontfermt over een terminaal ziek jongetje, zullen de komende gebeurtenissen zijn leven voorgoed veranderen.

Wat vind ik dit een moeilijke thriller om te recenseren! Het was namelijk een heerlijk boek om te lezen. De hoofdpersonen zijn stuk voor stuk interessant en de plek fantastisch. Wie wil nu niet weten hoe het is om bij een pretpark te werken? Ik heb dus echt genoten van het verhaal. En natuurlijk nog meer van de schrijfstijl van Stephen King.

Ik vond bijvoorbeeld het taaltje van het pretpark fantastisch. Maar ook de verschillende type werknemers en de mascotte: Stephen King weet de omgeving zo mooi neer te zetten. Je hebt het gevoel dat je zelf het hoofd van Howie opdoet en door de ogen van de mascotte het pretpark ziet.

“We verkopen plezier! Vergeet dat nooit.”

Toch is er een ‘maar’: Joyland was niet zo spannend. Misschien de laatste 20 pagina’s, maar verder was er nog niet een vleugje spanning. Nu maakt dat voor het verhaal niet uit, het blijft heerlijk geschreven. Maar je verwacht dat een boek van Stephen King spannend is, toch?

Daarom heb ik dit boek dan ook net geen 4 sterren gegeven. Was het eerder spannend geworden, dan had dit zelfs mijn nieuwe favoriete boek van Stephen King kunnen worden.

Boekrecensie: Stephen King - Joyland

Conclusie

Een heerlijk boek, maar voordat je begint met lezen moet je je verwachtingen even bijstellen. Het boek is namelijk niet zo spannend als zijn andere boeken. Maar dat neemt niet weg dat je er niet van kunt genieten!


Uitgever: Luitingh-Sijthoff • Genre: Thriller • Pagina’s: 319 • Sterren:


Eén reactie

  1. Oh wat een lastige, hij klinkt aan de ene kant heel leuk en aan de andere kant vind ik het jammer dat hij niet spannend is. Toch wel nieuwsgierig geworden nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *