Gelezen in Luxemburg

LUXEMBURG

In augustus besloten mijn vriend en ik om een weekendje naar Luxemburg te gaan. In eerste instantie misschien niet een land waar je gelijk aan denkt als je een weekendje weg wilt.

Maar doordat het met de auto heel dichtbij is en je er zelfs wijn kunt halen aan de Moezel, leek het ons juist even iets anders. Bekijk hieronder wat we allemaal gezien en gedaan hebben en welk boek ik meenam naar Luxemburg.

Gezien in Luxemburg

Vianden

Vianden mag je natuurlijk niet missen als je door Luxemburg rijdt. Een kleine plaats met als hoogtepunt het kasteel waar je naartoe kunt wandelen of via een kabelbaan naartoe kunt gaan. Maar ook het pittoreske dorp is fantastisch om even doorheen te slenteren. Bassie en Adriaan hebben dat tenslotte ook gedaan (maar dan rennend). 😉

Luxemburg

We hadden twee overnachtingen in de hoofdstad van Luxemburg. Eigenlijk veel te kort, want alleen al in Luxemburg is er genoeg te doen. De vele uitzichtpunten, de kleine schattige straatjes: het is allemaal leuk.

En als je van winkelen houdt is deze stad ook een aanrader. Ik heb me uiteraard alleen vermaakt in een boekwinkel. Een leuke tip is dan ook: Librairie Ernster!

Remich

Naast Vianden zijn we ook naar Remich gereden. Een plaatsje aan de Moezel waar je heerlijke wijnen kunt proeven en inslaan. Dit is natuurlijk al een uitje op zich, maar je kunt er ook heel fijn wandelen. Door het dorp én langs de Moezel!

Gelezen in Luxemburg

We waren maar twee nachtjes weg, dus ik heb niet heel veel kunnen lezen. Toch heb ik een begin kunnen maken met Het weekend van Charlotte Wood! Het was een emotioneel boek over vriendschap, ouder worden en het verlies van een dierbare vriendin.


Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *