MINI-REVIEW: T.J. Klune – Het gefluister achter de deur

Waar gaat ‘Het gefluister achter de deur’ over?

Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd leven. Wanneer Wallace plotseling overlijdt en als geest zijn eigen uitvaartdienst bijwoont, komt een gids hem halen en brengt hem naar een ongewoon theehuis. Hugo, de eigenaar van het theehuis die over bijzondere gaven beschikt, belooft hem te helpen bij het maken van de passage naar het hiernamaals. Wallace accepteert niet zonder slag of stoot dat hij dood is, maar dankzij Hugo en de andere markante bewoners van het theehuis leert hij op wonderbaarlijke wijze als geest menselijker te zijn dan tijdens zijn leven.

Nadat ik Het weeshuis in de azuurblauwe zee had gelezen, was ik zo blij om te ontdekken dat er een nieuw verhaal van T.J. Klune op komst was. Ik ben dan ook met veel plezier begonnen aan Het gefluister achter de deur.

En ook dit boek was een bijzonder en origineel verhaal. Dit keer gaat het over de dood en het tussenstation tussen leven en dood waarbij je de passage naar het hiernamaals moet maken.

De gehaaide advocaat

“Idee voor een memo: bloemen zijn vreselijk en niemand zou ze in huis moeten hebben”

Wallace

In eerste instantie is Wallace een vervelende man. En dat is nog zacht uitgedrukt. Het is maar goed dat hij doodgaat, zul je bijna denken. Maar als hij in het tussenstation belandt, verandert hij en wordt hij langzaam een beter mens. Ik vind dit een mooie gedachte. Dat zelfs als je dood bent je nog kunt veranderen en een beter mens kunt worden.

T.J. Klune weet ook nu weer de vriendschap tussen de hoofdpersonen heel sterk neer te zetten. Het voelde echt als een familie en daardoor heb je bijna het gevoel dat je ook onderdeel bent van het geheel. Dit leest heel rustgevend.

Het weeshuis in de azuurblauwe zee is beter?

Ik hebt dus weer genoten van dit boek. Maar door het vorige boek, vond ik ’m net iets minder goed. De karakters waren leuk, maar niet zo leuk als het vorige boek. En de boodschap was daar ook net iets sterker. Maar misschien had ik nu ook wel iets te hoge verwachtingen.

“En als ik iets geleerd heb over mens-zijn, is dat we het niet alleen kunnen. Als we de weg kwijt zijn, hebben we hulp nodig om die terug te vinden.”

Hugo

De mooiste boodschap vond ik toch wel dat je elkaar nodig hebt. En als je elkaar verliest, het niet een einde betekent, maar een voorbereiding op een nieuw begin. Je ziet elkaar ooit weer terug. Heel mooi!


Favoriete quote

“Er zijn belangrijker zaken dan de ruïnes van kastelen op een klif bij de zee. Het heeft lang geduurd voordat ik dat besefte.”


Pagina’s

440 pagina’s
(dik boek)

Hoofdpersonen

Wallace
Hugo
Mei

Genre

Young adult

Liefde

Verrassend

Vreugde

Droevig

Spanning

Angst


Conclusie

Ik vind T.J. Klune heerlijk schrijven. Je kunt het zoetsappig vinden. Maar ik vind Het gefluister achter de deur een heerlijke vlucht naar een wereld waarin vriendschap, familie en het gezin belangrijker zijn dan status en met jezelf bezig zijn.


T.J. Klune - Het gefluister achter de deur

Titel: Het gefluister achter de deur
Auteur: T.J. Klune
Uitgever: Volt
Pagina’s: 440
Sterren:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *