9x een boek cadeau voor kerst (2022)

Een boek cadeau doen tijdens de feestdagen: het kan een uitdaging zijn. Maar je scoort natuurlijk wel punten als het lukt om een geschikt boek te geven. Daarom geef ik je in dit artikel 9 boekentips zodat je gegarandeerd een leuk boek cadeau kunt doen tijdens de feestdagen (of natuurlijk om zelf te lezen in de kerstvakantie!).

Bekijk hieronder 9 boeken over zelfontwikkeling, romans of historische boeken.

Een boek cadeau voor de historicus

Boekrecensie: Jessica van Geel - Truus van Lier

Jessica van Geel – Truus van Lier

Het opzienbarende verhaal van de Nederlandse verzetsheldin Truus van Lier. Als je iets met Utrecht hebt en meer over de Tweede Wereldoorlog wilt weten, dan moet je dit boek zeker cadeau doen.

Rosita Steenbeek - Julia

Rosita Steenbeek – Julia

Rosita Steenbeek gaat op zoek naar de omstreden en vergeten keizersdochter Julia en wekt haar tot leven. Dit boek lijkt totaal niet op een saaie geschiedenisles! Als je meer wilt weten over Julia of juist over deze tijd, dan is dit een aanrader om te geven.

Boekrecensie: Shari J. Ryan - De boekhandelaar van Dachau

Shari J. Ryan – De boekhandelaar van Dachau

Historische roman over een boekhandel die familiegeheimen herbergt na de Tweede Wereldoorlog. Het einde was misschien een beetje zoetsappig, maar het is zo hartverscheurend, dat je daar graag overheen leest.


Een boek cadeau over zelfontwikkeling

Boekrecensie: Mark Tigchelaar - Lezen, weten en niet vergeten

Mark Tigchelaar – Lezen, weten en niet vergeten

Tijdens het lezen denk je vaak aan andere dingen en kom je er halverwege de pagina achter dat je eigenlijk geen idee meer hebt wat je net hebt gelezen. Ken je zo iemand? Dan is het zeker een aanrader!

Boekrecensie: Thijs Verheul – Voor hoeveel heb je het verkocht?

Thijs Verheul – Voor hoeveel heb je het verkocht?

Het verhaal van United Wardrobe, van idee naar exit. Dit boek is voor wie wil begrijpen hoe je met tweeduizend euro startkapitaal uiteindelijk financieel onafhankelijk kunt worden met een goed idee.

Boekrecensie: Janneke Willemse - Blondjes Beleggen Beter

Janneke Willemse – Blondjes Beleggen Beter

Financieel journaliste Janneke Willemse vertelt in 7 stappen hoe je simpel en succesvol kan beleggen. Met handige tips, een beetje humor en heel veel enthousiasme. Aanrader als je nieuwsgierig bent naar beleggen.


Een boek cadeau voor een echte lezer

Boekrecensie: T.J. Klune – Het weeshuis in de azuurblauwe zee

T.J. Klune – Het weeshuis in de azuurblauwe zee

Linus is maatschappelijk werker en krijgt de opdracht te onderzoeken of 6 jongeren, die in een weeshuis wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren. Dit is een lief verhaal waar heel veel hoop vanaf straalt. 

Boekrecensie: Clare Pooley - De reizigers op perron 5

Clare Pooley – De reizigers op perron 5

Je praat nooit met andere mensen in de trein als je naar je werk gaat. Maar wat zou er gebeuren als je dat wel zou doen? Het is een heerlijk boek waar je even bij weg kunt dromen. Misschien hier en daar wat zoetsappig, maar dat maakt de boodschap extra sterk.

Boekrecensie: Jennifer Niven - Waar het licht is (boeken voor de zomervakantie)

Jennifer Niven – Waar het licht is

Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Ik heb gehuild bij dit boek. Dus wees gewaarschuwd als je dit boek cadeau doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *