MINI-REVIEW: Sang Young Park – Liefde in de grote stad

Waar gaat ‘Liefde in de grote stad’ over?

Young en zijn huisgenote Jaehie hebben een mooie vriendschap, twee losbandige buitenstaanders die elkaar gevonden hebben in een van de dichtst bevolkte steden ter wereld, Seoel. Ze vergelijken alle mannen met wie ze het bed delen, drinken hun onzekerheden weg met rondjes soju en roken hun twijfels op met in de vriezer gekoelde Marlboro Reds. Onderwijl rommelen ze zich door het leven heen. Als zelfs Jaehie hem verlaat omdat zij in het huwelijksbootje stapt, blijft Young achter met de zorg voor zijn zieke moeder, een ingewikkeld liefdesleven en twijfels over zijn toekomst als schrijver. Is hij zijn bondgenoot nu echt kwijt? En gaat hij ook ooit liefde vinden in de grote stad?

Ik weet niet precies waarom, maar ik heb erg genoten van Liefde in de grote stad. Ik denk dat dit voornamelijk komt door de setting (Zuid-Korea), de hoofdpersoon (Young, die op mannen valt en wat onmogelijk is in Zuid-Korea) en de problemen in zijn leven. Het was gewoon heel fijn om te lezen als millennial. Behalve natuurlijk het deel over hoe je niet helemaal jezelf kunt zijn in Zuid-Korea. Dat vond ik soms zelfs beklemmend.

Als alles zou gaan zoals we wilden, zouden onze levens er dan zo uitzien als nu?

Als 34-jarige vond ik het verder wel verademend. De dagelijkse sleur en keuzes die je hebt gemaakt in je leven. Dit kan je werk zijn, je partner of je vrienden. Iedereen ervaart het wel een keer in zijn leven. Maar ook z’n familie komt aan bod en hoe hij daarmee omgaat.

Het einde van deze roman vond ik misschien wel een minpuntje. Het was goed, maar ik had er geen wauw-gevoel bij. Maar ja, is dat niet juist waar dit boek over gaat? Het dagelijks leven en dat niet elke dag een feestje is?

Favoriete quote

Eenmaal thuis, terug in de dagelijkse sleur van het leven, zonken we weg in het drijfzand van ons werk en de bijbehorende vermoeidheid.

Pagina’s

280 pagina’s
(gemiddeld boek)

Hoofdpersonen

Young
Jaehie
Gyu-ho

Land

Zuid-Korea

Het boek speelt zich af in Zuid-Korea.

Onderwerpen

Queer
Stadsleven
Millennials

Conclusie

Liefde in de grote stad is leuk om te lezen als millennial. Het is af en toe heftig omdat het zich in Zuid-Korea afspeelt, maar het is soms ook herkenbaar. Het einde vond ik misschien wel een minpuntje, maar past ook wel weer bij dit boek.

Sang Young Park - Liefde in de grote stad

Titel: Liefde in de grote stad
Auteur: Sang Young Park
Uitgever: Das Mag
Pagina’s: 280
Sterren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *