Hoe bevalt het Kobo Plus-abonnement?

GADGETS

Een boek als plantenbak gebruiken

INTERIEUR

Recensie: E. Sobels & M. Haverkamp – Babe, you got this

BOEKEN

Fantasy Young Adult

James Dashner – De Labyrintrenner

Recensie: James Dashner - De Labyrintrenner

Nadat zijn geheugen is gewist, wordt Thomas wakker in een grote open ruimte met gigantische muren eromheen. De jongens die er al wonen hebben geen idee wat ze er doen of waar ze vandaan komen.

Als Thomas beseft dat ze gevangen zitten in een labyrint, sluit hij zich aan bij de Renners. Overdag proberen de Renners een uitgang te vinden, maar ’s nachts is het levensgevaarlijk buiten de muren en wacht onherroepelijk de dood. Thomas zet alles op het spel om uit het labyrint te ontsnappen en om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen.

Mijn mening over dit boek
Wauw wat heeft deze schrijver een fantasie! Hoe kan iemand zoiets bedenken? Het verhaal is namelijk zo raar, dat het heel interessant wordt voor de lezer. Er komen grievers (een soort monsters) in voor en er zijn muren die bewegen. Als je me dat van te voren gezegd zou hebben, zou ik het boek nooit gelezen hebben. Daar houd ik totaal niet van. Maar op één of andere manier kon ik het bij dit boek waarderen en heb ik er nog van genoten ook.

Er zit een heel onheilspellend tintje aan dit verhaal. Het is zo vreemd en er klopt zoveel niet, dat het een beetje naar wordt. Heel goed gedaan van schrijver James Dashner! Het is daarbij ook nog eens erg spannend en daarom vlieg je door de pagina’s heen. Dit smaakt zeker naar meer! Wanneer komt deel 2 uit?

8.5

James Dashner – De Labyrintrenner
Querido’s Uitgeverij | 2014 | 9789021454658
€ 15,00 | Koop dit boek hier.

Previous Post Next Post

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply Rianne

  Wat een goed boek he, echt zo bizar haha! Ik heb de serie in het engels gelezen, daarin zijn deel 2 en 3 al uit, misschien een tip?!

  15 oktober 2014 at 18:58
 • Reply Anneke

  Ik herken jouw gevoel. Ik dacht ook steeds dat het boek niks voor mij was, maar toen ik eenmaal begonnen was, was ik direct verslaafd. Zo’n goed verhaal!

  16 oktober 2014 at 08:12
 • Reply Sas

  Lijkt me zeker wel een boek voor m’n man. Zelf hou ik niet van die genre.

  16 oktober 2014 at 18:59
 • Reply Willem

  Een labyrinth met monsters en andere dingen die niet goed voor de gezondheid zijn. Doet mij in de verte wat denken aan de Poort des Doods serie van Weis & Hickman.

  16 oktober 2014 at 20:08
 • Reply Nick

  Goed, deel 2 is nu verschenen, de schroeiproeven maar wat zou de derde titel zijn, ik kan er niet veel over vinden eigenlijk… normaal lees ik een boek en als daar een film over komt vind ik die meestal minder, van deze film heb ik het boek nu eens niet gelezen (ga ik wel doen) maar het gebeurt zo vaak dat een trilogie niet wordt afgemaakt qua vertaling,dus voor ik deel 2 ga kopen wil ik eerst wat meer info over deel 3..

  28 november 2014 at 22:52
 • Reply Astrid Mertens

  Ben net in dit boek begonnen. Ziet er veelbelovend uit. Ik heb zelf ook al de Hongerspelentrilogie en de Testtrilogie verslonden. Die laatste reeks is zeker ook de moeite als je de Hongerspelen goed vond. Beide reeksen waren mijn eerste kennismaking met fantasy want ik ging altijd voor thrillers of waargebeurde verhalen van de uitgeverij The House of Books. Maar ben nu ook een fan van het genre. Mooie blog die ik ga volgen… Veel plezier nog met lezen!

  17 februari 2015 at 00:28
 • Laat een reactie achter