Gelezen in Duitsland


DUITSLAND

Vorig jaar ben ik voor het eerst niet echt op vakantie geweest. En dat is gek, want de laatste jaren ging ik elk jaar wel 2 tot 3 keer weg. En dan heb ik het nog niet eens over de weekendjes weg die ik vaak nog tussendoor wist te plannen. Door het coronavirus liep dat allemaal even anders… Gelukkig besloten mijn vriend en ik toch nog om twee nachtjes in Duitsland te slapen. Met de auto en dichtbij huis. 😉

Dit kleine tripje in augustus hoort natuurlijk ook gewoon op mijn blog, want naast dat we veel dorpjes hebben gezien, las ik ook gewoon een boek uit. Lees hieronder welke plaatsen we bezocht hebben en welk boek ik gelezen heb in Duitsland!

Gezien in Duitsland

 • Cochem
  Onze eerste stop was Cochem. Cochem ligt aan de Moezel en als je deze plaats binnenrijdt valt gelijk de Reichsburg bovenaan de heuvel op. Door smalle straatjes met oude huizen en winkels wandel je naar deze mooie burcht. Ik weet dus ook niet of het alleen door deze mooie wandeling kwam, maar ik vond dit een aanrader!
 • Heidelberg
  Als je in Heidelberg bent, dan wordt je oog gelijk naar het kasteel van Heidelberg getrokken. Schloß Heidelberg was dan ook zeker een bezoekje waard en ik moet zeggen: de wandeling naar het kasteel is misschien wel net zo mooi als het uitzicht! Voordat we deze wandeling maakte, hebben we eerst nog een wandeling door de groene heuvels gemaakt. Het was bij ons niet zo druk, maar als je in het hoogseizoen in Heidelberg terechtkomt en je wilt de toeristen even ontvluchten, dan is deze wandeling een fijne afwisseling.

  Ga de Alte Brücke over en loop via het bergpad omhoog naar de Philosophenweg voor een prachtig uitzicht over de stad (en niet onbelangrijk: het kasteel is hier fantastisch te zien!). Dit pad staat trouwens bekend om de vele schrijvers en filosofen die hier kwamen om na te denken over de zin van het leven. Met dit uitzicht snap je dat direct. Kun je geen genoeg krijgen van het mooie uitzicht? Dan is sushi eten bij Schilling Roofbar een aanrader.

 • Bingen am Rhein
  Bingen am Rhein was onze tweede stop om te overnachten. Gelukkig kwamen we hier laat aan, waardoor we eigenlijk alleen hebben gegeten aan het water. Verder is er niet zoveel te zien en is het vooral een dorpje waar veel ouderen wandelen die met een cruiseschip een korte stop maken. Wat mij betreft niet een indrukwekkend dorpje, maar wel een fijne plek om te overnachten en te borrelen aan het water.
 • Bacharach
  Wat een schattige plek was dit! Bacharach is een relatief kleine stad, want er wonen zo’n 2000 mensen. Des te leuker is het om hier rond te lopen door de kleine ouderwetse straatjes en het uitkijkpunt te bezoeken.
 • Loreley
  Dit was onze laatste stop voordat we weer naar Nederland reden. We maakten een wandeling naar boven voor het uitkijkpunt over de Rijn. Meer hebben we ook niet gezien, maar ik vond deze laatste tussenstop een mooie afsluiting!

Gelezen in Duitsland

Lezen in zo’n kort tripje is natuurlijk iets lastiger dan tijdens een lange rondreis. Daarom besloot ik een dun boek mee te nemen: Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween van Franco Faggiani. Een heerlijk boek om te lezen in zo’n korte tijd!

Het gaat over hardlooptalent Shizo Kanakuri. Na jarenlange intensieve training doet hij mee aan de Zweedse Olympische Spelen van 1912. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en hij kan de marathon niet uitlopen. Hij trekt zich terug in de bergen en niemand weet waar hij gebleven is. Wat gebeurde er precies tijdens de marathon en waar is Shizo al die jaren geweest?

Is Duitsland een aanrader?

Ik had het niet verwacht, maar ik kan hier volmondig JA op antwoorden. Wat een leuke en unieke dorpjes heeft Duitsland! Elk dorp was anders en zeker in tijden van corona was dit een perfecte manier om kennis te maken met Duitsland. En het is eens wat anders dan zonnig Bonaire of een rondreis door Zuid-Afrika. 😉 Wie weet zijn we komende zomer wel weer in Duitsland als we nog niet mogen reizen.


Wil je meer foto’s zien als ik op vakantie ben? Volg me dan op Instagram waar ik mijn vakantiefoto’s en boekentips deel! (Op dit moment zijn het vooral boeken. Maar wie weet gaat daar snel verandering in komen!) 😉


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *