MINI-REVIEW: Britney Spears – The Woman in Me

Waar gaat ‘The Woman in Me’ over?

In juni 2021 luisterde de hele wereld mee toen Britney Spears voor de rechtbank sprak. Dat ze haar stem – haar waarheid – liet horen, had een enorme impact en veranderde haar leven en dat van talloze anderen. The Woman in Me – De officiële autobiografie van Britney Spears – onthult voor het eerst de ongelooflijke reis – en de innerlijke kracht van één van de grootste artiesten in de geschiedenis van de popmuziek.

The Woman in Me is een vermakelijk boek als je benieuwd bent naar het leven van Britney Spears. Ik kocht dit boek in Florida om heerlijk als guilty pleasure te lezen op het strand van de Bahama’s. Ik zeg eerlijk dat ik het altijd lastig vind om een biografie te recenseren, omdat het wel het levensverhaal is van iemand en je niemand wilt kwetsen.

En bij dit boek vond ik het misschien nog wel lastiger. Ik vond het verhaal namelijk typisch Amerikaans. Het is niet zo goed geschreven en de nadruk ligt toch wel op hoe fantastisch ze is en dat iedereen om haar heen de fout in is gegaan.

Toch vond ik het als millennial heerlijk om eindelijk te lezen waarom ze haar haar afschoor, hoe haar relatie met Justin Timberlake was (en al haar andere relaties), hoe ze als moeder is en natuurlijk: hoe het volgens haar zat met haar familie.

En dat laatste is wel heel heftig om te lezen. Ik denk altijd dat er twee kanten aan een verhaal zitten, maar in Amerika is het veelvoorkomend dat een kind veel geld moet verdienen. Een goed voorbeeld is het verhaal van Jennette McCurdy. (Als je meer over haar verhaal wilt lezen, dan raad ik je zeker dit boek aan: Ik ben blij dat mijn moeder dood is.)

Al met al dus een vermakelijk boek. Het is vooral leuk om een inkijkje te krijgen in het leven van deze popster, omdat iedereen weet dat ze het niet altijd makkelijk heeft gehad.

Pagina’s

281 pagina’s
(gemiddeld boek)

Land

Verenigde Staten

Het boek speelt zich af in de Verenigde Staten.

Conclusie

The Woman in Me is een vermakelijk boek als je benieuwd bent naar het leven van Britney Spears. Het boek is wat Amerikaans en er zitten altijd twee kanten aan een verhaal. Maar je leest eindelijk hoe het leven van deze popster is en dat is leuk om te lezen. Zeker als millennial!

Britney Spears – The Woman in Me

Titel: The Woman in Me
Auteur: Britney Spears
Uitgever: Simon & Schuster
Pagina’s: 281
Sterren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *