Boekrecensie: Renée Knight - Disclaimer (Het boek over jou)

Waar gaat ‘Disclaimer’ over?

Catherine is diep geschokt wanneer ze in een populaire thriller de gedetailleerde beschrijving van een aangrijpende gebeurtenis van twintig jaar eerder uit haar eigen leven tegenkomt. Een gebeurtenis die ze altijd heeft verzwegen en die ze heeft proberen te verdringen. Wanhopig leest ze verder, tot ze uiteindelijk vol afschuw haar eigen dood beschreven ziet. Wat is er destijds gebeurd en wie wil haar nu kapotmaken?

Ik las dit boek tijdens mijn vakantie in Italië en ik kan je vertellen: ik had hem zo uit! Het boek is geschreven vanuit twee hoofdpersonen en in het begin is de link tussen deze twee ver te zoeken. De spanning die de schrijfster creëert door deze twee personen lijnrecht tegenover elkaar te zetten, maakte het erg fijn om te lezen. Ook gaf de schrijfster me continu het gevoel dat er iets ergs was gebeurd, maar je weet heel lang niet wat.

De hoofdpersonen zijn goed gekozen. Je hebt een hekel aan Catherine en de onbekende man en toch leest het als een trein. Normaal gesproken houd ik totaal niet van negatieve hoofdpersonen. Maar in dit boek was het juist een mooie toevoeging. Ik had er dit keer in ieder geval totaal geen moeite mee.

Conclusie

Het einde is fantastisch en totaal niet wat je verwacht. Het geeft je stof tot nadenken. Er zitten altijd meerdere kanten aan een verhaal en dat liet Renée Knight schitterend zien aan het einde van deze thriller. Absoluut een aanrader om in je koffer mee te nemen!

PS: Als je nu op zoek gaat naar dit boek, dan zul je merken dat de titel inmiddels is aangepast. Deze thriller heet nu geen ‘Disclaimer’ meer, maar ‘Het boek over jou’. Handig om te weten als je dit boek een kans wilt geven. Veel leesplezier!

Boekentip van Readabook.nl


Renée Knight – Disclaimer | Ambo|Anthos | Genre: Thriller
Bekijk op Bol.com | Mijn beoordeling: 
(9.0)


Reacties

Geef een antwoord