9x reisboeken om in vakantiestemming te komen

De zomervakantie komt eraan! Misschien heb je al een vakantie geboekt of ben je op zoek naar wat reisinspiratie. In dit artikel laat ik je mijn favoriete reisboeken zien van dit moment.

Bloggers op reis

 • Roëll de Ram – Backpack bestemmingen
  Mijn favoriete reisboek van dit moment! Roëll de Ram van reisblog We Are Travellers, neemt je mee naar de beste landen voor een backpackavontuur. Met praktische tips, een handige inpaklijst en prachtige foto’s. Een boek vol inspiratie!
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • Marloes de Hooge – Bucketlist reizen
  Marloes de Hooge, hoofdredacteur van de reisblog Travelvalley, verzamelde voor dit boek de reizen die op je bucketlist thuishoren. Van een mysterieuze droom die werkelijkheid wordt in Marrakech tot het land van vuur en ijs: IJsland. Met praktische informatie, handige tips en inspirerende foto’s.
  Bekijk op Bol.com
 • Anne de Buck – Staycation Guide
  In de Staycation guide neemt Anne de Buck van Your Little Black Book je mee naar de leukste steden in Nederland en België voor een weekend escape waarvoor je een keer géén vliegtuig hoeft te pakken.
  Bekijk op Bol.com

Fotografen op reis

 • Mihaela Noroc – Atlas of Beauty
  Mihaela Noroc fotografeerde 500 vrouwen uit meer dan 50 landen! Hoe bijzonder is dat? In dit mooie fotoboek vind je al deze foto’s.
  Bekijk op Bol.com
 • Jeroen Swolfs – Streets of the World (verhalen)
  Reizen naar 195 hoofdsteden om het straatleven te fotograferen: dat klinkt toch als muziek in de oren? Reis mee met fotograaf Jeroen Swolfs die voor zijn project Streets of the World op zoek ging naar de mens maar vooral zichzelf als mens tegenkwam. Aanrader als je van fotografie en reizen houdt!
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • Jimmy Nelson – Homage to Humanity
  Gedurende 3 jaar fotografeerde de Britse fotograaf en fotojournalist Jimmy Nelson 17 inheemse volkeren op de meest afgelegen plekken van de aardbol. De mensen zijn vastgelegd in hun traditionele kleding en poserend in hun natuurlijke habitat. De foto’s lijken wel schilderijen, zo mooi! Een perfect boek om mee te pronken in je interieur.
  Bekijk op Bol.com

Persoonlijke reisverhalen

 • Tim Voors – Alleen
  Waarom verlaat een vader zijn gezin om zes maanden lang alleen 4286 kilometer dwars door Amerika te lopen? Tim Voors beschrijft zijn voettocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Tijdens zijn tocht door de bergen ondergaat Tim intense angst, ervaart hij dat pijn ook voldoening kan geven, leert hij te genieten van alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd.
  Bekijk op Bol.com
 • Digna Mielard – Avontuurlijk Cuba
  Een rondreis met de auto van 4.225 kilometer zonder vooraf een planning te maken, zonder van tevoren overnachtingen te boeken en zonder ook maar enig idee te hebben waar ze heen willen. Digna Mielard neemt je met dit boek mee in hun avontuur waarbij ze Cuba op verrassende wijze ontdekken.
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • Anika Redhed – Cappuccino in Jordanië
  Een waargebeurd verhaal over een reis door Jordanië! Ik ben vorig jaar één dag in het mooie Petra geweest en was toen al verkocht. Dit boek biedt je de kans om vanuit je luie stoel een nieuw land te ontdekken. Het geeft een kleine inkijk in de geschiedenis, sleept je mee in emotionele ervaringen en toont de schokkende keerzijde van het toerisme.
  Bekijk op Bol.com

Dit waren mijn 9 tips om alvast in vakantiestemming te komen. Wil je mijn laatste bestemmingen en hotspots zien? Volg me dan op Instagram voor mijn laatste vakantiefoto’s of ga naar mijn reisverhalen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *