6x favoriete kookboeken van 2020

In 2020 is een kookboek niet echt meer nodig. Er zijn genoeg leuke blogs waar je lekkere recepten kunt vinden. Maar voor mij heeft koken met een kookboek iets speciaals. En oké, het staat ook gewoon ontzettend goed in huis. Want wat moet een boekblogger zonder kookboeken in de keuken?

Ik probeer elk jaar dus heel wat kookboeken uit. De meeste boeken blijven mooi in de boekenkast staan. Maar er zijn een aantal kookboeken die ik wekelijks toelaat in mijn keuken. Hieronder vind je mijn 6 favoriete kookboeken van 2020!

 • 1. Rukmini Iyer – De snelle bakplaat
  Mijn favoriete kookboek van dit moment: De snelle bakplaat van Rukmini Iyer! Met de 75 veelzijdige recepten uit dit kookboek zet je met maar 10 minuten voorbereiding en maximaal 30 minuten baktijd eenvoudig een gezonde maaltijd op tafel. Dat klinkt toch heerlijk? En niet getreurd, Rukmini Iyer heeft meer kookboeken geschreven! Je snapt dat ook deze kookboeken op mijn lijstje staan.
  Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
 • 2. Gérard Goetz – Elzas
  Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste ambachtelijke producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het boek Elzas neemt hij je mee op een reis door deze inspirerende streek.
  Bekijk op Bol.com
 • 3. Merlien Welzijn – Alles over écht lekker budget koken
  Koken met een klein budget hoeft niet te betekenen dat de maaltijden eenzijdig en ongezond zijn. Merlien Welzijn laat dit mooi zien in haar kookboek. Ze stelde namelijk een verzameling gerechten samen die stuk voor stuk gezond, veelzijdig, uitdagend en vooral heel lekker zijn. Door slim inkopen, plannen en een beetje inventiviteit lukt het om niet meer dan € 5 uit te geven voor een heel gezin.
  Bekijk op Bol.com
 • 4. Noi Pia-Ud – De bijbel van de Thaise keuken
  Ik heb 10 jaar geleden een rondreis gemaakt door Thailand, dus je snapt dat ik geïnteresseerd was in dit kookboek. Dit is namelijk hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Thaise keuken wil leren kennen. Van papajasalade tot pad Thai en van jackfruitcurry tot tom kha gai: Noi Pia-Ud neemt je mee op een culinaire reis door heel Thailand.
  Bekijk op Bol.com
 • 5. Lekker & Simpel – Elke dag
  Het eerste kookboek van Lekker & Simpel heb ik inmiddels al vaak cadeau gedaan. En nu hebben Sofie & Jorrit dus een nieuwe uitgave van het eerste kookboek uitgegeven. Bijna alle recepten zijn opnieuw gemaakt en gefotografeerd. Maar er zijn bijvoorbeeld ook meer groenten en kruiden toegevoegd en er staan 50 extra recepten in. Klinkt goed toch?
  Bekijk op Bol.com
 • 6. Chickslovefood – Ovenbijbel
  Dit kookboek verschijnt pas eind september, maar ik vond dat De ovenbijbel toch al in dit rijtje thuishoort. Ik heb namelijk al heel wat Chicklovefood-kookboeken in mijn boekenkast staan die ik met veel liefde gebruik. Het is simpel met weinig ingrediënten en toch is elk recept origineel te noemen. In dit kookboek vind je ovenschotels en zoete klassiekers, maar ook gezonde baksels en recepten voor stoomovens. In de Ovenbijbel laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen.
  Bekijk op Bol.com

Dit waren mijn favoriete kookboeken van 2020! Wat is jouw favoriete kookboek? Laat het hieronder weten in de reacties. Op Instagram deel ik mijn laatst gelezen (kook)boeken voor nog meer tips.


Reacties

Geef een antwoord