Libris Literatuur Prijs 2022

Op maandag 9 mei wordt de winnaar bekend gemaakt van de Libris Literatuur Prijs 2022. Het leek mij daarom leuk om de shortlist, en een aantal boeken van de longlist, te lezen voor deze datum. In dit artikel vind je een overzicht van alle boeken.

Wil je weten wat ik vond van deze boeken? Houd dit artikel dan in de gaten, want ik zal deze lijst wekelijks updaten met mijn recensies.

Longlist

Shortlist

Op dit moment maken nog 6 schrijvers kans om de Libris Literatuur Prijs 2022 te winnen. De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. Dit zijn de zes genomineerden:

Naar welke boeken kijk ik uit?

Ik kijk het meest uit naar: Aleksandra van Lisa Weeda. Het afgelopen jaar heb ik dit boek zo vaak voorbij zien komen en de reacties zijn heel divers. Ik ben dus heel benieuwd wat mijn mening over dit boek gaat zijn.

Maar ik kijk ook uit naar de boeken: Naar Lillehammer van Vonne van der Meer en De hemel is altijd paars van Sholeh Rezazadeh. Deze romans staan helaas niet op de shortlist, maar de achterflap sprak me wel gelijk aan.

Ik ga proberen de komende tijd zoveel mogelijk boeken uit deze lijst te lezen. Was van Jilt Jorritsma heeft me bijvoorbeeld aangenaam verrast, dus hopelijk is dat bij meer boeken het geval!

BoekenBoeken

Reacties

Geef een antwoord