Hoe bevalt Nextory?

Ik heb het al een aantal keer geprobeerd: een luisterboek. Maar ik was nooit echt enthousiast. Ik bleef niet hangen en ik vond het lezen van een verhaal gewoon fijner dan luisteren naar een boek.

Totdat ik ontdekte dat ik een aantal zelfhulpboeken al heel lang in de kast had liggen, maar niet oppakte om te lezen. Waarom bleven juist de zelfhulpboeken liggen? Omdat ik toch liever een mooi of spannend verhaal las. Ik besloot om deze zelfhulpboeken een kans te geven als luisterboek en sloot voor twee maanden een abonnement af bij Nextory. Lees hieronder wat mijn ervaring was.

Wat is Nextory?

Nextory is een abonnementsdienst met luisterboeken en e-books. Je kunt kiezen uit duizenden boeken, waaronder de laatste verschijningen. Ganbatte van Francesc Miralles & Héctor García en Niemand zeggen van M.J. Arlidge staan er bijvoorbeeld al op.

Ik heb Nextory dus twee maanden uitgeprobeerd tijdens het hardlopen. Wat vond ik de voor- en nadelen van dit abonnement?

+ PLUSPUNTEN

 • Je ‘leest’ meer boeken
  Tijdens het huishouden, hardlopen of wandeling: het is ineens mogelijk om veel meer te lezen op een dag. Onbewust las ik dagelijks veel meer en gingen mijn Goodreads-statistieken ineens wel heel snel omhoog.
 • Andere genres
  Je kunt sneller andere genres een kans geven dan je normaal zou doen. Zo pak ik dus niet zo snel zelfhulpboeken uit de kast, maar merkte ik dat ik dit wel fijne boeken vond tijdens het hardlopen. Het werkte ontzettend motiverend. En dat heb ik tijdens het hardlopen de laatste tijd wel nodig…
 • Gebruiksvriendelijke app
  De app is makkelijk te gebruiken en (nieuwe) boeken zijn snel te vinden.
 • Luisterboeken én e-books
  Je kunt bij Nextory niet alleen luisterboeken vinden, maar ook e-books. Nu doet mijn e-reader het nog steeds niet, dus ik heb de e-books nog niet geprobeerd. Maar het is wel fijn dat het kan! Zo heb je een abonnement voor twee doeleinden.
 • Veel keuze!
  De meeste boeken die ik graag zou willen lezen, vond ik terug op Nextory.
 • Snelheid aanpassen
  Vind je het te langzaam of te snel gaan? Ik vond het zelf heel fijn dat ik de snelheid kon aanpassen. Per boek is het heel verschillend hoe het verhaal is ingesproken. Soms vond ik het iets te langzaam gaan en versnelde ik het luisterboek.
 • Statistieken
  Ik ben gewoon gek op statistieken en het is heerlijk om te zien dat je precies kunt bekijken hoeveel je geluisterd hebt.

– MINPUNTEN

 • Hoofdstukken
  Het is lastig te zien waar een hoofdstuk begint en eindigt.
 • Scannend lezen is verleden tijd
  Normaal lees ik over slechte hoofdstukken een beetje scannend heen. Nu moet je hier toch naar luisteren. Dit vond ik vooral bij zelfhulpboeken irritant. Tot aan de recensies moest ik aanhoren. Je kunt natuurlijk proberen om verder te scrollen, maar tijdens het hardlopen is dat echt teveel werk.
 • Niet elke stem is je persoonlijke favoriet
  Het kan voorkomen dat een vertelstem van een bepaald boek je niet bevalt. Het boek kan dan erg goed zijn, maar als de stem niet bevalt is het toch lastig om het boek uit te krijgen. Hier moest ik in het begin een beetje aan wennen.

Kortingscode

Ben je nieuwsgierig geworden maar wil je Nextory eerst uitproberen? Gebruik dan de kortingscode Readabooknl40 op de website zodat je Nextory 40 dagen gratis uit kunt proberen. Ik heb Nextory zelf 2 maanden geprobeerd en je krijgt zo gelijk een goed beeld hoe het werkt en of het abonnement iets voor jou is.

Conclusie

Ik ben enthousiast over Nextory en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht toen ik het abonnement afsloot. Ik vind luisterboeken niet leuker dan een gewoon boek, maar ik vind het wel heerlijk om de dagelijkse activiteiten iets leuker te maken door te luisteren naar een inspirerend verhaal. Zo heb ik leren beleggen tijdens het hardlopen en leerde ik over de voordelen van vroeg opstaan tijdens het stofzuigen (en ja, dat was in de avond. Ik vind het nog steeds lastig om vroeg op te staan in tijden van corona…)

Een heerlijk abonnement om kennis te maken met andere genres die je normaal niet zo snel zult lezen. Of als je langzaam leest en graag nog meer boeken wilt lezen. Ik vind het een aanrader!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *