15x de leukste boeken voor in je koffer

Het is zomervakantie! Welke boeken neem je mee op reis of naar je achtertuin? Als je op reis gaat en je niet een zware backpack met boeken wilt meezeulen, dan is een e-reader aan te raden. Al heeft een ‘echt’ boek meenemen op vakantie ook zo zijn charme. Wat je ook beslist, ik geef je in dit artikel 15 boekentips voor de vakantie!

Mooie romans

  • Marion Pauw – De experimenten
    Stiefmoeder Alma begint te vertellen: over hoeveel mensen er in een kolenwagon passen en de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Wat een indrukwekkend boek! Je hebt het boek zo uit in de vakantie, maar het verhaal zal je nog wel even achtervolgen.
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Robert Vuijsje – Salomons oordeel
    Hij is een jood uit Amsterdam-Zuid, zij is zwart en komt uit de Bijlmer. Hun zoon Salomon is zeventien jaar en staat voor de keuze: hoor ik bij de mensen die op mijn vader lijken of bij de kinderen die zwart zijn, net als ik? Een serieus onderwerp dat met humor beschreven wordt.
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Chloe Benjamin – De onsterfelijken
    De broers en zussen Gold krijgen als kind hun sterfdatum te horen van een helderziende. De voorspelling heeft grote gevolgen voor hen in de vijftig jaar die volgen. In 4 grote hoofdstukken wordt het leven van de familie Gold verteld. Het is een ontroerend boek en ontzettend goed geschreven. Ideaal om te lezen op het strand!
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Markus Zusak – De bruggenbouwer
    In de perfecte chaos van een huis zonder volwassenen, voeden vijf broers elkaar op volgens hun eigen regels. Hun moeder is gestorven, hun vader is gevlucht. Tot nu toe één van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb! De zinnen zijn prachtig, de verhaallijnen interessant en na 560 pagina’s blijft dat nog steeds zo. En heb je zijn boek De boekendief nog niet gelezen? Dan is dat zeker ook een aanrader!
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Sally Rooney – Normale mensen
    Marianne en Connell groeien beiden op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Een mooi boek over het leven van twee normale mensen. Bedenk de aanhalingstekens er even zelf bij en je zult van elke bladzijde genieten.
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Hanna Bervoets – Welkom in het Rijk der zieken
    Clay krijgt hoge koorts en vecht voor zijn leven. Wanneer de koorts daalt is hij opgelucht. Even. Want de vermoeidheid blijft en hij krijgt last van vreselijke pijnen. Het Q-koortsvermoeidheidssyndroom, luidt de diagnose. Behandelingen leveren weinig op, zijn relatie houdt geen stand en hij raakt volledig geïsoleerd. Zo belandt hij in het Rijk der zieken. Dit boek heb ik nog niet gelezen, maar dat ben ik wel heel snel van plan, want deze samenvatting klinkt toch al indrukwekkend?
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

Heftige thrillers

  • You-Jeong Jeong – De goede zoon
    Ik heb deze thriller nog niet gelezen, maar na de achterkant te hebben gelezen, was ik al verkocht: De 26-jarige Yu-Jin ontwaakt na een onrustige nacht en ontdekt dat zijn kleding onder het bloed zit. Onder aan de trap vindt hij vervolgens het levenloze lichaam van zijn moeder, haar hals blijkt doorgesneden. Yu-Jin heeft geen herinneringen aan de nacht, maar beseft dat al het bewijsmateriaal naar hem wijst. Hij besluit daarom het lichaam van zijn moeder te verstoppen en zelf de moordenaar op te sporen.
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • J.D. Barker – Horen zien zwijgen
    Ook dit boek heb ik nog geen kans gegeven. Ik lees thrillers het liefst op vakantie, dus stiekem bewaar ik deze boeken tot mijn volgende reis. Want ook dit boek lijkt me fantastisch! ‘Horen zien zwijgen’ gaat over een moordenaar die zondaars straft door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong…
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Nathalie Pagie – IJsengel
    De brute ontvoering van mediamagnaat Berndt Müller zet heel Zweden op zijn kop. Zijn vrouw en dochters zijn wanhopig en gaan, tegen het advies van de politie in, met de ontvoerders in gesprek. Heerlijk boek, geschikt voor een fijne vakantie aan het strand. Je hebt het in ieder geval niet zo koud als de hoofdpersonen in dit boek. 😉
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • M.J. Arlidge – In de maneschijn
    Ik ben ‘pas’ bij het vierde deel van deze serie, maar wel al enorm fan! ‘In de maneschijn’ is alweer het achtste deel met Helen Grace in de hoofdrol en ook dit deel ligt al in mijn boekenkast (oeps). In deze thriller loopt er iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht…
    Bekijk op Bol.com
  • Eric Wewerinke – Zwarte golven
    Een waargebeurd verhaal over zeilen, verschillende landen en natuurlijk de verhoudingen tussen drie mensen op een zeilboot met één psychopaat. Wat een indrukwekkend verhaal en zó geschikt voor de vakantie!
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Oyinkan Braithwaite – Mijn zusje, de seriemoordenaar
    Koredes zusje Ayoola is in alles het tegenovergestelde van wat zij is: ze is het favoriete kind, bloedmooi en is een seriemoordenaar. Geen man overleeft een relatie met haar. Zussen ben je echter voor het leven, dus Korede helpt haar keer op keer. Wanneer de knappe arts in het ziekenhuis waar Korede werkt, op wie ze heimelijk verliefd is, ook voor Ayoola’s charmes bezwijkt, staat Korede echter voor een gruwelijk dilemma: kiest ze voor haar zusje, of voor zichzelf? Ik ben al fan van dit boek door de samenvatting en kan dus ook niet wachten om dit boek een keer aan het strand te lezen!
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

Indrukwekkende biografieën

  • André van Kats – Abdi Nageeye
    Wat een indrukwekkend boek over atleet Abdi Nageeye! Het gaat niet alleen over hardlopen en daarom is dit boek ook interessant voor als je nieuwsgierig bent naar het leven in Somalië en hoe het is om als tiener naar Nederland te verhuizen. Na dit boek weet ik zeker dat je een beetje van Abdi bent gaan houden.
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Sean Smith – Ed Sheeran
    Dit lijkt me zo’n interessant verhaal: het leven van Ed Sheeran. Biograaf Sean Smith beschrijft de wonderlijke reis van Ed Sheeran, de verlegen, stotterende jongen die een wereldwijde sensatie werd, zonder ooit zichzelf te verloochenen.
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com
  • Hans Faber – Anne
    Wie vond het verhaal van Anne Faber niet indrukwekkend en emotioneel? Dit boek is een gedetailleerde reconstructie van één van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Misschien niet ideaal om dit boek te lezen aan het strand, maar het blijft je waarschijnlijk wel voor altijd bij.
    Lees mijn recensie | Bekijk op Bol.com

Dit waren mijn 15 boekentips om te lezen in de zomervakantie. Wil je meer tips? Volg me dan op Instagram voor mijn laatst gelezen boeken of ga naar mijn reisverhalen voor de leukste hotspots!


Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *